Dacă vreți să cumpăraţi ciocolată neagră de calitate, cu un procent ridicat de cacao, atunci acest sortiment de ciocolată este foarte hrănitor, deoarece conține numeroase minerale și o cantitate moderată de fibre solubile. Aceasta este recomandarea nutriționiștilor europeni.


Studiile au scos în evidență că 100 grame de ciocolată neagră, ce conține  70-85 % cacao, are în compoziție: • 11 gr. fibre, • 67% din necesarul zilnic de fier, • 58% din necesarul zilnic de magneziu,  *89% din necesarul zilnic de cupru, • 98% din necesarul zilnic de mangan. De asemenea,  în această doză de ciocolată neagră  se regăsesc și  alte minerale: mult potasiu, fosfor, zinc şi seleniu.

Ce efecte terapeutice are consumul de ciocolată neagră

Există numeroase studii  care arată că ciocolata neagră şi cacaoa pot îmbunătăţi fluxul sanguin şi pot să reducă tensiunea arterială, Nu este o iluzie, ciocolata neagră este sănătoasă. Studiile cercetătorilor europeni arată că sănătatea cardiovasculară este îmbunătățită la persoanele care consumă ciocolată neagră. Fiind bogată în antioxidanți naturali, ciocolata neagră și cacaua au aceleași efecte benefice ca și ceaiul verde și afinele.

Ciocolata neagră este bogată în antioxidanți .

Ciocolata neagră are un conținut crescut de antioxidanți (flavonoizi). Aceștia ajută organismul în lupta sa împotriva radicalilor liberi , vinovați de procesul de oxidare a celulelor.
De asemenea, radicalii liberi sunt implicați în procesul de îmbătrânire  a organismului și pot contribui la declanșarea cancerului, dar alimentele bogate în antioxidanți, protejează organismul împotriva multor tipuri de cancer și încetinesc procesul îmbătrânirii.

Ciocolata neagră conține teobromină

Ciocolata neagră  conține teobromină , substanță care  întărește smalțul dinților. De aceea,  ciocolata neagră, spre deosebire de alte dulciuri, scade riscul apariției cariilor, când  este menținută o igienă dentară optimă.

Ciocolata neagră, bună pentru sănătatea inimii

Studiile au demonstrat că persoanele care au consumat  o cantitate modestă  de ciocolată neagră, de doua sau trei ori pe săptămână au înregistrat o scădere a tensiunii arteriale. Ciocolata neagră îmbunătățește fluxul de sânge și ajută la prevenirea formării de cheaguri de sânge.

Ciocolata neagră are efecte benefice asupra creierului

Ciocolata neagră crește fluxul de sânge de la nivelul creierului și al inimii și contribuie la îmbunătățirea funcției cognitive. De aceea, această delicatesă  reduce riscul de accident vascular cerebral.

 
 
Loading...