Ciocolata neagră este un desert preferat și un tonic pentru sănătatea noastră. Mai mult, acest sortiment de ciocolată are numeroase efecte terapeutice. Bogată în cacao, în proporţie de 80-90%, zahăr și unt de cacao, ciocolata neagră sau amăruie nu conţine lapte sau lapte praf. În schimb, este bogată în vitamine, A, B1, B2, C, D şi E, dar și în minerale, precum potasiu, magneziu, fier, calciu şi sodiu.


Totodată, antioxidanții din compoziția sa protejează celulele de toxine reducând riscul apariţiei celulelor cancerigene. Atunci când batonul de ciocolată conţine mai multă cacao, atunci este  mai bogat în antioxidanţi.  

Ciocolata neagră scade tensiunea arterială

Nutriționiștii susțin că acest sortiment de ciocolată  are în compoziție anumite substanțe care ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge. De aceea, pentru femeile care au trecut de vârsta de 40 de ani şi care consumă ciocolată neagră o dată sau de două ori pe săptămână riscul apariţieia bolilor cardiace este scăzut. De asemenea, ciocolata neagră este recomandată şi hipertensivilor. Mai mult, atunci când este consumată în fiecare zi, efectul ei este cert, deoarece scade tensiunea arterială și cu 10%, riscul apariției unei afecțiuni coronariene și cu 8% previne un deces prematur.

Combate colesterolul

În comparație cu diversele alimente bogate în grăsimi saturate, care  cresc procentul de colesterol, ciocolata neagră are un efect contrar, deoarece conţine anumite  grăsimi saturate, benefice pentru organism și ridică nivelul colesterolului bun, benefic pentru sănătate.

Este un dușman al depresiei

Grăsimile conținute de acest sortiment de ciocolată contribuie la menţinerea bunei dispoziții, datorită endorfinelor din compoziție, substanțe care  alungă  simptomele de anxietate. De aceea nutriționiștii recomandă persoanelor care suferă de depresie că consume ciocolată neagră.

Ciocolata neagră previne apariția ridurilor

Pasionatelor de ciocolată neagră, nutriționiștii le mai oferă o veste excelentă : consumul zilnic de ciocolată neagră previne apariţia ridurilor. Totodată, antioxidanţii naturali din boabele de cacao, un ingredient important al acestei  ciocolate, protejază pielea de efectele nocive ale razelor ultraviolete.

Un consum moderat de ciocolată neagră combate celulita

Teobromina este o substanţă cu proprietăţi asemănătoare cafeinei și este prezentă în compoziția ciocolatei neagre. Aceasta accelerează metabolismul şi stimulează arderea caloriilor. Această constatare  este valabilă  în cazul persoanelor care fac mişcare şi consumă o cantitate moderată de ciocolată  neagră. Totuși, consumată în exces, ciocolata îngraşă  deoarece 100 de grame conţin 500 de calorii.

Este un tonic care alungă oboseala

Specialiștii recomandată ciocolata neagră şi persoanelor care suferă de oboseală cronică. Studiile  pe această temă susțin că adulţii care suferă de acest sindrom şi mănâncă zilnic, cel puțin o săptămână circa 50 de grame de ciocolată neagră, se simt mai puţin obosite.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: