Specialiştii spanioli de la Institutul Ştiinţific şi Tehnologic de Alimentaţie şi Nutriţie din Spania au descoperit că dozele zilnice de ciocolată reduc simţitor riscul dezvoltării de cancer intestinal.


Doctorul Maria Arribas susţine că „Alimentele bogate în cacao, care e foarte bogată în polifenoli, au un rol important în combaterea cancerului intestinal".

Cantitatea mare de antioxidanţi conţinută de cacao face ca metabolismul celular să fie unul natural şi echilibrat. Pe de altă parte, acelaşi efect de inhibare a dezvoltării celulelor canceroase în cazul cancerului ovarian îl are şi varza crudă.

În cazul verzei, cercetătorii au descoperit o substanţă chimică numită DIM care inhibă dezvoltarea celulelor canceroase apărute pe ovare.

O alimentaţie din care să nu lipsească doza zilnică de cacao şi de varză crudă este recomandată de toţi cercetătorii care au studiat efectele acestora pe 7.000 de persoane la nivel mondial. Institutele de cercetare împotriva cancerului din SUA şi din Marea Britanie au descoperit în plus că o astfel de alimentaţie întăreşte inclusiv sistemul imunitar.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: