La ultima reuniune a Societății Americane de Sănătate și Chimie, care a avut loc în august 2016, a fost prezentat un studiu interesant cu privire la beneficiile pe care le au fructele citrice atunci când vine vorba de boli de inimă și ficat.

Cercetările au arătat că fructele citrice sunt mai sănătoase pentru noi decât am putea crede. Pe lângă furnizarea de vitamine esențiale, flavonoidele care se găsesc în aceste fructe ajută, de asemenea, la lupta împotriva obezității, bolilor de inimă și a celor de ficat.

Știm cu toții că fructele citrice sunt sănătoase. Le folosim atunci când preparăm sucuri naturale și le adăugăm în multe feluri de mâncare zi de zi. Ceea ce nu știm este că portocalele și lămâile sunt foarte recomandate atunci când vine vorba de lupta împotriva obezității.

Autorii studiului mai susțin că fructele citrice au efect pozitiv și asupra sistemului cardiovascular, dar și cel hepatic, datorită componetelor pe care le conțin aceste fructe, și anume, flavonoidele.

Portocala și lămâia mențin sub control grăsimea corporală

În zilele noastre, obezitatea este o problemă de sănătate publică. Atunci când greutatea corporală nu este cea normală, crește riscul de a dezvolta boli cardiace, hepatice și diabet. Obezitatea crește stresul oxidativ și inflamația. Prin urmare, declanșează o serie de reacții, care sunt periculoase pentru sănătate.

Flavonoidele care se găsesc în fructele citrice reduc riscul de accident vascular cerebral la femei

Accidentele vasculare cerebrale sunt un alt risc major pentru sănătate, numărul acestora crescând. În plus, ele au o incidență foarte mare la femei. Deși nu putem preveni toate accidentele vasculare cerebrale care apar, putem reduce numărul lor prin consumul de mai multe fructe citrice.

Află pe clickpentrufemei.ro de ce e indicat să nu arunci partea albă a citricelor!

Ce nu ştiai despre echinocţiul de primăvară?

Cucerește-ți bărbatul iubit ținând cont de aceste sfaturi!

 

 

 
 
Loading...