Cu orice te-ai încălţa, indiferent ce creme sau spray-uri foloseşti tot nu scapi de mirosul picioarelor?


Iată ce poţi face! Toată lumea transpiră, dar important este să ai o igienă corespunzătoare prin care să elimini bacteriile. Şi pe lângă faptul că e absolut necesar să te speli cât mai des cu apă caldă şi săpun, chiar şi de mai multe ori pe zi, e bine să mai ştii că:

Trebuie să foloseşti un antiperspirant pentru că acesta elimină mirosul, dar opreşte şi transpiraţia. Dermatologii le recomandă pe cele cu clorură de aluminiu cu 6 molecule de cristalizare, dar nu dacă ai pielea crăpată. Rişti să te alegi cu nişte usturimi insuportabile.

Trebuie să-ţi pudrezi picioarele după fiecare spălare cu pudră specială, cu talc sau cu spray antifungic. Nu strică dacă presari pudră şi în interiorul încălţămintei.

Poţi să te tratezi cu bicarbonat de sodiu. Se ştie că bicarbonatul de sodiu este universal valabil. Aşa că dizolvă o linguriţă de bicarbonat într-un litru de apă şi stai cu picioarele 15 min în soluţia obţinută. Pentru ca metoda să dea rezultate, repet-o de două ori pe săptămână.

Trebuie să-ţi alegi încălţămintea adecvată. Ideal este să fie doar din piele şi nu din cauciuc sau plastic. Şi în plus trebuie să ai cel puţin încă o pereche de schimb pentru a le purta prin rotaţie. Nu e bine să porţi aceeaşi pantofi două zile la rând.

Trebuie să-ţi schimbi şosetele de mai multe ori pe zi dacă eşti conştient că transpiri din abundenţă. Dacă ai posibilitatea, e bine să ai mereu cel puţin o pereche de schimb, în geantă.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: