Pentru îngrijirea pielii și stimularea cicatrizării rănilor superficiale, unguentul din muguri de plop este ideal. Din acești muguri se prepară și alte remedii, ca pulberea sau tinctura, cu efecte benefice în tratarea multor boli.

Tinctura alungă stările de astenie și bolile respiratorii

Pentru a trata afecțiunile sistemului nervos, tinctura (câte 50 de picături de 3-4 ori pe zi) acționează în durerile de cap, în accesele de febră și în stările de astenie fizică și psihică.

Acțiunea mugurilor de plop este recunoscută în afecțiuni precum bronșita acută sau cronică, astmul bronșic, tusea de diferite etiologii, laringitq, durerile de gât, gripa, guturaiul, hemoragiile pulmonare, tuberculoza. Pentru astfel de situații se recomandă folosirea tincturii din muguri de plop. Are efect expectorant și fluidizant al secrețiilor bronșice, antiviral, antiseptic dar și stimulent imunitar.

Pulberea stimulează imunitatea

Pentru combaterea cancerului, mugurii de plop sunt de ajutor, pentru că au efect de stimulare a imunității, de reglare hormonală și acțiune citostatică directă. Pentru a obține acest efect, se ia câte o linguriță de pulbere de muguri de plop de 4 ori pe zi, pe stomacul gol, într-o cură prelungită de minimum 3 luni.

Află pe Clicksanatate.ro cum să scapi de hemoroizi cu un leac din muguri de plop!

Din ce îți iei mai mult calciu decât din lactate
Când este îngrijorătoare rana pe col

 

Loading...
Citeste tot despre: