Consumaţi cu moderaţie cafea la ibric!

Ultima actualizare:

    Ce este dragostea? (FOTO Arhiva Click!)
Ce este dragostea? (FOTO Arhiva Click!)

Zilnic, cafeaua preparată la ibric este savurată de milioane de consumatori. Dar un studiu, realizat de specialiştii olandezi, ne temperează elanul.

Realizatorii studiului ne recomandă să consumăm cu moderaţie deliciosa licoare. Aceştia au constatat că persoanele care beau cinci ceşti de cafea preparată la ibric pe zi, un interval de o lună, vor avea probleme de sănătate. În acest caz, nivelul colesterolului „rău"este cu 7% mai mare.

Chiar şi cafeaua decofeinizată are acest efect nociv când este consumată în exces. Creşterea nivelul de colesterol „rău" se datorează cafestolului, o substanţă prezentă în compoziţia cafelei nefiltrate , aşa cum este cea preparată la ibric.

Specialiştii au observat că această substanţă inhibă activitatea a trei gene care ar trebui să menţină colesterolul la un nivel constant. În schimb, cafeaua preparată la filtru şi cea instant nu conţin cafestol şi nu au acelaşi efect nociv asupra sănătăţii noastre, spun specialiştii olandezi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net