Consumul de cafea e benefic pentru inimă? Uite ce au descoperit specialiştii!

Ultima actualizare:

    În urma unui studiu efectuat în Coreea de Sud, cercetătorii au descoperit că, dacă bem cafea moderat, prevenim bolile cardiovasculare
În urma unui studiu efectuat în Coreea de Sud, cercetătorii au descoperit că, dacă bem cafea moderat, prevenim bolile cardiovasculare

Persoanele care beau mai multe ceşti de cafea în fiecare zi au artere mai "curate" şi evită astfel blocajul arterial - un factor de risc cunoscut pentru bolile cardiovasculare -, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii din Coreea de Sud, informează bbc.com.

Cercetătorii asiatici au monitorizat 25.000 de voluntari - femei şi bărbaţi - care au acceptat să participe la o serie de verificări medicale de rutină, desfăşurate la locurile lor de muncă. În cazul angajaţilor care beau o cantitate moderată de cafea - de la trei până la cinci ceşti pe zi - oamenii de ştiinţă au observat un risc mai mic de maladii cardiace în urma monitorizărilor medicale.Această cercetare a redeschis dezbaterile referitoare la efectele benefice ale cafelei asupra inimii.

În studiul lor, savanţii asiatici au folosit scanări medicale pentru a analiza starea de sănătate a inimii. În mod specific, ei au căutat orice semn de îmbolnăvire a arterelor care aprovizionează inima cu sânge - arterele coronare. În cazul bolilor coronariene, arterele coronare se colmatează printr-o acumulare progresivă de depozite de grăsime pe pereţii lor.

S-au căutat depozite de calciu în artere

Scanările medicale au fost făcute pentru a depista micile depozite de calciu din pereţii arterelor coronare, care oferă un fel de semnal timpuriu în privinţa posibilităţii de declanşare a bolilor cardiace. Niciunul dintre angajaţii sud-coreeni nu a prezentat semne clare ale unor boli cardiace, însă mai mult de o zecime dintre ei au prezentat depozite vizibile de calciu. Apoi, cercetătorii au comparat rezultatele acelor scanări cu răspunsurile oferite de angajaţi într-un set de chestionare, referitoare la consumul lor zilnic de cafea. Savanţii asiatici au luat de asemenea în calcul alţi factori de risc, precum fumatul, exerciţiile fizice şi istoricul medical referitor la bolile cardiace din familiile fiecărui angajat.

Femeile însărcinate ar trebui să evite cafeaua

Persoanele care beau câteva ceşti de cafea pe zi au prezentat mai puţine depozite de calciu pe arterele coronare în comparaţie cu persoanele care fie beau cafea în cantităţi mari, fie nu beau cafea deloc. Cafeaua conţine un stimulent cardiac denumit cofeină, alături de mulţi alţi compuşi, însă nu este clar deocamdată dacă aceştia sunt benefici sau dăunători pentru organism. În Statele Unite, experţii recomandă adulţilor sănătoşi să consume până la 400 de mililitri de cafea pe zi. În Marea Britanie nu există o limită zilnică recomandată în privinţa consumului de cafea, cu excepţia recomandărilor pentru femeile însărcinate. Aceste persoane trebuie să îşi limiteze consumul zilnic de cafea la 200 de mililitri - echivalentul a două ceşti de cafea instant.

image
image
image
image
image
image
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net