Ştiai că nu doar cireşele au rol terapeutic, ci şi cozile acestora? Nu le arunca, ci prepară din ele remedii care au capacitatea de a ameliora problemele renale, cele ale tractului urinar sau cele digestive.


 Află cum din noul număr „Click! pentru femei“! 

Un bun tratament în infecţiile urinare

Preparatele obţinute din cozi de cireşe sunt de mare ajutor şi când vine vorba de retenţia de apă în organism sau de neplăcutele infecţii urinare (cistite sau uretrite), iar asta datorită puternicului efect diuretic. Prepară infuzia din 2 linguri de cozi de cireşe şi 300 ml de apă clocotită. Lasă vasul acoperit 10-15 minute, strecoară şi bea 2 căni pe zi, una după masa de prânz şi cealaltă după cină. Ţine cura 2-3 săptămâni.

Ameliorează probleme digestive

Cozile de cireşe au şi efect astringent. De aceea, sunt recomandate atât în caz de diaree, cât şi în alte afecţiuni ale tubului digestiv. Infuzia se prepară din 40-50 g cozi peste care torni 300 ml apă fierbinte. Ţine vasul acoperit 8-10 minute, strecoară şi bea 1-2 căni pe zi. Indicat este să urmezi tratamentul până la dispariţia simptomelor. Ceaiul este bun şi în durerile de stomac, iar doza e bine să fie stabilită de fitoterapeut, în funcţie de gravitatea afecţiunii.  

Aliat împotriva celulitei

Ceaiul de cozi de cireşe favorizează eliminarea apei din ţesuturi. Prepară decoctul dintr-un pumn de codiţe uscate la un litru de apă. Când apa fierbe, adaugă codiţele şi lasă la foc mic 30 de minute. Bea lichidul pe parcursul zilei. Cura poate fi de 3 săptămâni, iar efectele remediului cresc dacă incluzi în dieta zilnică cireşele.

Alină durerile reumatismale

Pe lângă tratamentul medicamentos recomandat de doctor, poţi să ţii şi o cură cu ceai de cozi de cireşe. Poţi folosi atât codiţe proaspete, cât şi uscate. Peste 3 linguri de cozi toarnă un litru de apă clocotită, lasă vasul acoperit 8-10 minute, strecoară şi bea 2 căni pe zi, după mese. Şi băile cu infuzie ajută la reducerea durerilor reumatismale. Toarnă o cantitate mai mare de infuzie în apa de baie.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: