Nutriționiștii britanici spun că o femeie ar trebui să mănânce în jur de 400 de calorii la micul dejun, 600 la prânz și 600 la cină. Astfel, specialiștii au alcătuit câteva feluri de mâncare echilibrate din punct de vedere nutrițional, dar delicioase pentru doamnele și domnișoarele care doresc să se mențină în formă.


O echipă de nutriționiști britanici, condusă de celebrele Rhiannon Lambert și de Lily Soutter, spune că, dacă urmați rețetele propuse de specialiști, vă veți menține silueta fără să aveți stresul numărării caloriilor. Iată care sunt rețetele „minune”!

Rețete pentru mic dejun de 400 de calorii sau mai puțin

Mic dejun cu ouă la cuptor (400 kcal) – Lily Soutter:

Încălziți cuptorul la 200 de grade Celsius. Într-o tavă așezați un strat de ciuperci și roșii. Stropiți cu ulei și condimentați după gust, apoi coaceți timp de zece minute. Între timp, puneți una sau două mâini de spanac într-o strecurătoare, apoi turnați peste apă fiartă, pentru a-l opări. Scurgeți apa și adăugați spanacul în tavă. Faceți un fel de „cuib” între legumele din tavă și spargeți acolo un ou. Băgați din nou la cuptor și coaceți pentru 8-10 minute sau până când oul este făcut pe gustul vostru. Serviți-l împreună cu o felie de pâine din făină integral, prăjită.

# Mic dejun cu fructe, iaurt și semințe (330 kcal) – Ro Huntriss, dietetician:

Amestecați 170 de grame de iaurt grecesc cu 0% grăsimi (100 kcal), o banană de dimensiuni medii feliată (80 kcal) și 30 de grame de semințe de chia și de in (150 kcal). Gata!

# Mic dejun cu avocado pasat și ou poșat pe pâine din făină integrală (380 kcal) - Ro Huntriss

# Mic dejun alcătuit din terci de ovăz (porridge) cu unt de arahide și fructe de pădure (307 kcal) - Jenna Hope, nutriționist:

Peste 40 de grame de terci de ovăz se toarnă lapte de migdale, se adaugă 15 grame de unt de arahide și 80 de grame de fructe de pădure.

# Mic dejun cu iaurt cremos, terci de ovăz și migdale (400 kcal) -  Lily Soutter

Terciul de ovăz: Într-o crăticioară, puneți ovăzul și 200 ml de apă. Puneți la foc mic și amestecați până când compoziția se îngroașă. Adăugați apoi iaurtul. Deasupra presărați câteva afine, fulgi de migdale și praf de scorțișoară.

# Micul dejun sănătos (400 kcal) al lui Rhiannon Lambert

Încingeți două linguri de ulei de măsline într-o tigaie. Adăugați 80 de grame de broccoli și căliți-l 2-3 minute sau până se înmoaie puțin, apoi adăugați ardei iute după gust. Următorul pas este să adăugați 100 de grame de spanac, zeama de la o jumătate de lămâie și un praf de sare. Gătiți 1 – 2 minute până când spanacul și broccoli se înmoaie. Trageți legumele într-o parte a tigăii, astfel încât pe cealaltă parte să aveți loc pentru 220 de grame de brânză tofu (Dacă folosiți somon afumat în loc de tofu, săriți peste următorul pas). Mai puneți un strop de ulei de măsline în tigaie și adăugați tofu și un praf de sare și turmenic. Prăjiți tofu până devine aurie, circa 3-4 minute. Între timp, într-o crăticioară, încălziți o lingură de ulei de măsline. Puneți brânza halloumi, presărați puțină boia și prăjiți-o 1-2 minute pe fiecare parte. Până se face brânza halloumi, prăjiți și niște pâine de secară. Apoi, împărțiți legumele gătite în două farfurii. Adăugați feliile de tofu sau de somon afumat și cele de halloumi. Poftă bună!

Rețete pentru prânz și cină, de 600 de calorii sau mai puțin

# Somon și cartofi noi la tavă (550 – 600 kcal) – Lily Soutter

Încingeți cuptorul la 220 de grade Celsius. Într-o tavă, puneți 400 de grame de cartofi noi și o lingură de ulei de măsline și coaceți timp de 20 de minute,,până când cartofii încep să devină aurii. Puneți 8 fire de asparagus printre cartofi, apoi introduceți din nou tava în cuptor pentru 15 minute. Apoi, puneți printre cartofi o mână de roșii cherry, câteva măsline și bucăți de somn, după care introduceți din nou tava în cuptor pentru ultimele 10-15 minute, astfel încât somonul să fie făcut. După ce scoateți tava de la cuptor, puneți deasupra câteva frunze de busuioc proaspăt și serviți cu iaurt.

# Fasole roșie, cu ciuperci și ardei iute (600 kcal) - Rhiannon Lambert

Într-o tigaie încăpătoare, încingeți ulei de măsline. Adăugați o ceapă tăiată și un praf de sare, căliți 2-3 minute. Adăugați usturoi, apoi ciupercile pe care le căliți timp de 5-10 minute. Apoi, adăugați paprika afumată, ardei iute tocat, 1 linguriță chimen măcinat, 1 linguriță de coriandru și un sfer de linguriță de piper. Apoi, puneți morcov ras, boabe de fasole, roșii.  Aduceți compoziția la fierbere, apoi reduceți flacăra, puneți un capac și lăsați să se gătească 30-60 de minute, amestecând din când în când. În ultimele cinci minute, luați capacul de pe tigaie și lăsați ca excesul de lichid să se evapore. Adăugați suc de lămâie. Serviți cu orez brun și cubulețe de avocado.
 

 
 
Loading...