Factorii genetici, stresul sau stilul de viaţă nesănătos duc la apariţia firelor cărunte. Şi cum acestea nu sunt prea ”prietenoase”, majoritatea femeilor le acoperă cu vopsea de păr. Uite, însă, că există şi alte metode pentru rezolvarea acestei probleme!


Dacă te afli în situaţia unei albiri premature, înseamnă că principala cauză este moştenirea genetică, dar nu este exclusă nici o deficienţă de iod sau cupru. Încearcă să stopezi acest proces şi cu ajutorul alimentaţiei. Mănâncă mai multe nuci, cereale integrale, legume, avocado şi mazăre. Renunţă la fumat şi consumă mai puţin alcool. Însă, pe lângă aceste remedii, poţi să acoperi firele de păr alb şi cu alte ingrediente simple, pe care sigur le ai prin casă.

  • Ouă, nuci şi rozmarin. Ai nevoie de 2 frunze de nuc, 5 nuci pisate, 1 coajă de ou şi o mână de rozmarin. Amestecă toate ingredientele până se formează o pastă pe care o vei folosi drept mască. După ce ai aplicat-o, las-o să acţioneze o oră, după care clăteşti cu multă apă. Repetă o dată pe săptămână.
  • Rozmarin şi salvie. Dacă vrei să acoperi firele de păr alb, nu ezita să apelezi la două plante medicinale extraordinare, salvia şi rozmarinul. Ai nevoie de trei linguri cu fiecare din aceste ingrediente, proaspete dacă este cu putinţă, şi de o cană cu apă fierbinte. Amestecă bine şi lasă 10 minute. Când lichidul se răceşte, strecoară-l şi foloseşte-l la clătirea finală a părului. Nu mai da cu apă după aplicarea remediului.
  • Henna şi zeamă de lămâie. Ai nevoie doar de trei linguri cu henna pudră şi o lingură de suc de lămâie. Amestecă bine, până se formează o pastă. Aplică pe păr şi apoi acoperă-l cu o cască de duş sau o pungă de plastic. Lasă produsul să acţioneze timp de trei ore, apoi clăteşte. Henna va da o nuanţă roşcată părului dacă repeţi acest procedeu de câteva ori, conform www.dozadesanatate.ro.
 
 
Loading...