Cum arată dieta cu 1.500 de calorii pe zi

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Un adult are nevoie, în medie, de 2.000-2.500 de calorii pe zi. Numărul variază în funcţie de sex, vârstă, înălţime şi activitate fizică desfăşurată. Dacă eşti supraponderal şi vrei să mai dai jos câteva kilograme, trebuie să reduci aportul de calorii. 1.500 pe zi ar fi suficient. Îţi prezentăm un meniu zilnic compus din trei mese principale şi două gustări, care se încadrează în 1.500 de calorii.

Micul dejun – 300 de calorii

  • O omletă din două ouă simple, două felii de şuncă de curcan şi o felie de pâine integrală.
  • O felie de pâine integrală înmuiată în ou bătut şi prăjită apoi într-o lingură de unt, plus o cană de căpşune.
  • O cană de iaurt grecesc amestecat cu un fruct preferat (banană, nectarină, căpşune), o linguriţă de miere şi 3 linguri nuci sau fulgi de migdale.
  • O cană de lapte (vegetal sau de capră/vacă) cu cereale de ovăz integral, două linguri de fructe uscate (goji, stafide) şi o lingură de seminţe/nuci zdrobite.

simeon stalpnicul png
  • Un sendviş compus dintr-o chiflă din făină integrală, un ou prăjit (cu sau fără ulei), două felii de pastramă şi două felii de roşii.
  • O tortilla cu somon afumat şi cremă de brânză
  • Un smoothie dintr-o cană de iaurt integral, mixat cu o jumătate de banană, seminţe de in, puţină nucşoară şi fructe de pădure congelate.

Prânz – 500 de calorii

  • O friptură de pui sau de curcan cu o salată de legume şi, eventual, o focacia din făină integrală.
  • Varză cu mămăliguţă.
  • Un bol generos de supă de linte şi crutoane.
  • Peşte cu legume la cuptor.
  • Mâncare de spanac cu bucăţele de pui la grătar.
  • Mâncare de orez integral cu ciuperci şi legume.
  • Salată de quinoa, roşii, pătrunjel, salată şi ceapă verde cu bucăţele de somon afumat.

Cină – 400 de calorii

  • Vită la grătar cu salată verde.
  • File de cod (200 g) cu legume (morcovi, broccoli), preparat la abur.
  • Salată verde cu paste integrale, măsline, morcov, roşii şi o jumătate de piept de pui la grătar, tăiat cubuleţe.
  • Un cartof copt umplut cu ton şi porumb, sau ciuperci, legume şi brânză.
  • Legume la grătar: vinete, ardei gras, dovlecei, cartofi dulci.
  • Dovleac umplut: 500 g dovleac, 80 g quinoa, 75 g ardei gras roşu, curry şi coriandru.
  • Pui la grătar (170 g) cu 200 g orez brun cu legume şi un bol de salată.

Gustări – două, a câte 150 de calorii fiecare

  • Un pumn de fistic
  • Un iaurt cu fructe proaspete
  • Iaurt cu nuci (sau migdale) şi miere
  • O jumătate de ceaşcă de brânză proaspătă cu o banană feliată
  • Un smoothie vegetal
  • O felie de prăjitură cu orez
  • Felii de ardei gras cu guacamole (pastă de avocado cu roşii, sos iute).

Trucuri bune într-o cură de slăbire

Orice dietă e bine să o începi într-o zi de duminică. Nutriţioniştii au stabilit că aceasta este ziua „cu noroc”. Marţea este cea mai nepotrivită zi. Pune mâncarea în farfurii care au o nuanţă contrastantă. Vei avea tendinţa să mănânci mai puţin. Foloseşte o furculiţă mare. Îţi va da impresia că mănânci mai mult şi te vei sătura mai repede. Nu mânca în faţa televizorului sau ocupându-te de alte activităţi. Te „uiţi” mâncând. Ţine în casă doar gustări sănătoase, ca să nu te tenteze alte „ronţănele”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
ana Blandiana 1990 jpg
1 minestrone jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net