Aşteptăm vara, vacanţa, zilele cu soare, dar nu trebuie să uităm că pielea noastră are nevoie de pregătire înainte de a fi expusă pe plajă. Specialistul Neli Pfeiffer spune că cea mai bună pregătire poate fi realizată prin tratamente pe bază de produse apicole.


O piele frumoasă şi sănătoasă se obţine printr-o îngrijire atentă şi printr-un program cosmetic unitar, coroborat cu o dietă sănătoasă, mişcare fizică, somn bun, printr-o armonie deplină a trupului cu sufletul. Produsele stupului sunt bune pentru toate acestea, conferind o stare de pace, de linişte, de relaxare neuromusculară. Un masaj cu miere, de exemplu, poate induce o stare de vacanţă şi poate reînvia amintiri din copilărie.

neli-pfeiffer-891515151.jpg

piele, vara, produse, miere, specialist
Neli Pfeiffer, specialist în cosmetica apicolă, ne îndeamnă să folosim tratamente pe bază de produse apicole, înainte de a ne expune la soare

”Este foarte important procesul de curăţare, pentru că de el depinde reuşita tratamentelor ulterioare de hrănire, de hidratare şi de tonifiere. De asemenea, contează foarte mult ca tratamentele să fie urmate de un ritual de îngrijire pe termen lung, cu creme având conţinut de polen, de lăptişor de matcă, alături de alte produse anti-aging”, explică Neli Pfeiffer, specialist în cosmetica apicolă, adăugând că mierea poate fi utilizată şi pentru un masaj detoxifiant la nivelul spatelui sau unul anticelulitic, pe zonele cu probleme.

Calităţile produselor din stup

  • Polenul, supranumit celulă vie, conţine peste 20 de aminoacizi, vitamine, hormoni, oligoelemente, având un puternic efect de regenerare.
  • Lăptişorul de matcă sau ”gelee royal” este o substanţă organică, complexă, cu mare conţinut de proteine, vitamine, minerale şi hormoni, care hrăneşte, stimulează şi atenuează vizibil ridurile.
  • Propolisul are rol antibacterian, antiinflamator, cicatrizant şi se comportă ca un veritabil plastician.
  • Veninul este cea mai bună alternativă naturală la botox. Conţine 18 substanţe bioactive (enzime, aminoacizi, acid formic, hialuronidaza), are efect tonifiant şi lifting, regenerator şi reductor de riduri.
  • Mierea are un conţinut asemănător sângelui uman, cu 70 de substanţe bioactive, care calmează, hidratează şi regenerează.

Remedii pentru insolaţii, indigestii sau alergii

Produsele stupului sunt remedii excelente şi în caz de insolaţii, indigestii, alergii solare etc. Acestea ajută la stimularea mecanismelor proprii de apărare şi regenerare a organismului, prin substanţe naturale. ”Organismul este vindecat din interior, fiind identificate şi îndepărtate cauzele fundamentale ale bolilor. Totul, fără tehnici invazive şi cu eficacitate dovedită în timp. Efectele vor fi vizibile şi asupra tenului, care va deveni mai luminos şi mai strălucitor”, subliniază dr. Rareş Simu, specialist în imunologie, alergologie şi homeopatie. 

Ce aplicăm pe piele la soare 

Vara nu trebuie neapărat să stai la plajă ca să te bronzezi, ci e suficient să te plimbi prin oraş. De aceea, este recomandată folosirea obligatorie a unei creme hidratante cu factor de protecţie de minimum 30, care uniformizează pielea fără s-o încarce. 

 
 
Loading...