Cum ni se schimbă dieta de-a lungul vieţii

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Din zece în zece ani (adică de 7 ori, în viaţă) apetitul ni se schimbă şi alimentele pe care le consumăm, de asemenea.

Apetitul oamenilor nu este acelaşi de la început până la sfârşitul vieţii. Având în vedere că alegerile pe care le facem în materie de alimente contează foarte mult în privinţa stării de sănătate, trebuie să avem grijă cu ce ne hrănim. Să lăsăm la o parte poftele şi să preferăm hrana sănătoasă. Dar iată cum ni se schimbă dieta de-a lungul vieţii:

Între 0-10 de ani: În copilărie, corpul creşte rapid. Copiii au nevoie de hrană bună, din care să nu lipsească vegetalele. Părinţii trebuie însă să aibă grijă la porţii, fiindcă obezitatea poate să apară din copilărie. Copiilor nu trebuie sub nici o formă să li se dea alimente fast food.

Între 10-20 de ani: În anii adolescenţei, apare pubertatea şi hormonii intră în activitate. Alimentele trebuie alese mai cu grijă ca oricând. Trebuie avut grijă ca tinerii, mai ales tinerele, să nu se subalimenteze. Este perioada critică în care ei pot fi afectaţi de anorexie.

Între 20-30 de ani: Este perioada în care oamenii îşi iau un partener, se căsătoresc, au copii şi îşi schimbă viaţa. Nu mai sunt atenţi la ceea ce mănâncă. Se hrănesc cu orice şi se instalează kilogramele în plus. Grăsimea acumulată în această perioadă cu greu poate fi dată jos.

Între 30-40  de ani: Este perioada în care apar cel mai frecvent efectele stresului. Din această cauză oamenii mănâncă mai mult, ca să le combat. Se îndoapă cu gustări şi alimente de fast food şi se îngraşă excesiv. Din această cauză încep să se îmbolnăvească.

Între 40-50 de ani: Este momentul când oamenii caută să adopte diete sănătoase. Din caza bolilor instalate, trec pe regimuri stricte. Grăsimea şi fumatul i-au făcut suferinzi şi încearcă să-şi schimbe hrana ca să slăbească şi să evite moartea prematură.

Între 50-60 de ani: Se pierde masa musculară, ţesuturile încep să îmbătrânească. La femei se instalează menopauza. Se pune accent şi mai pregnant pe dietele sănătoase. Oamenii caută să se hrănească mai mult cu alimente care conţin vitamine şi protein.

Între, 60-70 de ani şi mai târziu: Nutriţia adecvată e mai important ca niciodată. Începe să scadă apetitul, apar din ce în ce mai multe boli, chiar demenţa şi Alzheimer. Apar dificultăţi de înghiţire şi de mestecare din cauza lipsei dinţilor.

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net