Urzica este curativă începând de la rădăcină, continuând cu tulpina şi frunzele şi terminând cu florile. Această plantă plină de vitamine şi minerale te scapă de anemie, de afecţiuni hepatice, de boli de piele şi multe alte suferinţe. Anihilează predispoziţia la răceli şi combate afecţiunile artritice şi reumatice.
Se mixează două mâini de frunze cu 200 ml apă până se formează o pastă, se pune într-un vas ceramic şi se lasă la macerat 2-3 ore, după care se strecoară. Sucul se bea pe stomacul gol, iar timp de 15 minute după consumarea lui nu se mănâncă. Uite ce afecţiuni vindecă:
Se culeg 1/2 kg de urzici tinere şi se opăresc. Se lasă la răcit, apoi se strecoară prin stoarcere. Decoctul de urzică astfel obţinut se pune la frigider, iar urzicile fierte rămase se pregătesc culinar ca şi spanacul. Se beau de 3 ori pe zi câte 50 ml (un păhărel) de decoct, după care se mănâncă la o jumătate de oră o cantitate echivalentă din urzicile fierte. Apoi se poate începe masa propriu-zisă. Acest decoct are un efect depurativ şi remineralizant extrem de puternic, fiind indicat în:
Acestea sunt un veritabil energizant al funcţiilor organismului, în caz de oboseală, ineficienţă profesională şi epuizare. La persoanele care se apropie de partea a doua a vieţii, ele au şi efect de stimulare a memoriei. Seminţele de urzică se zdrobesc în mojar şi se administrează amestecate cu miere sau apă, de trei ori pe zi, înainte de masă. Cura durează 2-3 săptămâni, conform www.formula-as.ro.