Cum să lupți cu propriile frici

Ultima actualizare:

    Fricile, gândurile negative, furia resimţite o perioadă lungă de timp pot duce la declanşarea unor boli.www.clicksanatate.ro
Fricile, gândurile negative, furia resimţite o perioadă lungă de timp pot duce la declanşarea unor boli.www.clicksanatate.ro

Profețiile legate de anarhia care va cuprinde lumea, războaie, marele cutremur, la care se adaugă problemele de zi cu zi îți pot amplifica teama pentru viitor și neliniștea interioară. Nevoia de stabilitate a fiecăruia dintre noi se simte ameninţată şi duce la reacţii emoţionale care-ți pot afecta sănătatea.

E posibil să fi citit despre prezicerile privind viitorul României făcute de părinții Arsenie Boca și Iustin Pârvu: „Zdreanța roșie, secera și ciocanul, steaua cu cinci colțuri vor dispărea, dar va veni steaua cu șase colțuri, anarhia și va fi vai și amar de lume” (Arsenie Boca), „Cât puteţi luptaţi împotriva lor cu toată forţa şi unitatea, dar fără atitudini extreme. Încă nu e cazul. E vorba însă că mai sunt 12 luni de libertate şi vine urgia” (Iustin Pârvu). Indiferent cât de sceptic ai fi, nu se poate ca acestea să nu fi semănat în sufletul tău sămânța fricii pentru ziua de mâine, mai ales dacă realitățile cotidiene te fac să gândești pesimist.„Este limpede că întreaga omenire se află în decursul unor transformări ample, profunde”, spune psihoterapeutul Minola Bratoveanu. „Probabil că acestea ne vor conduce către un viitor semnificativ sau poate radical diferit, faţă de ceea ce trăim în prezent. Pe de altă parte, deşi înţelegem, în mai mică sau mai mare măsură, inevitabilul acestor schimbări, simțim că nevoia noastră de stabilitate emoţională ne este ameninţată.”

Evită să-ți amplifici temerile

Starea de anxietate nu poate dispărea ca prin minune dacă îți hrănești permanent fricile. La fel de important este să nu-ți faci scenarii negative care sunt departe de adevăr.  „Paradoxal, dar chiar şi în cele mai dificile situaţii există şi o parte favorabilă. O cunoaştere lucidă a propriilor aptitudini şi limite este foarte utilă, pentru că îţi permite să te autoevaluezi realist în situaţii dificile. Din gama de posibilităţi personale - psihice, materiale, relaţionale, aptitudinale - conştientizează pe ce te bazezi cu adevărat, iar în orice împrejurare remarcă latura pozitivă, favorabilă”, te sfătuiește psihoterapeutul.Află pe clicksanatate.ro cum să faci față anxietății!

Alimente alcaline care te protejează de cancer

Cele mai bune ceaiuri de slăbit

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net