Atât pentru bărbați, cât și pentru femei, dorința sexuală scade odată cu vârsta. Cu toate acestea, testosteronul, hormonul care controlează apetitului sexual la bărbați, nu se oprește niciodată să fie produs în întregime. Unii bărbați care au între 70 și 80 de ani au un libido activ chiar și când nivelurile de testosteron sunt scăzute.

La 20 de ani

Până în momentul în care femeile împlinesc 20 de ani, majoritatea au perioade menstruale regulate, iar apetitul sexual poate varia. „În preajma ovulației, adică în momentul de maximă fertilitate, femeile sunt mai interesate de sex și au mai multe șanse să aibă orgasm, decât femeile care urmează să fie la menstruație“, spune Anita H. Clayton, profesor asociat și vice-președinte al departamentului de medicină și psihiatrie de la Universitatea din Virginia Health System, în Charlottesville.

Contrar percepției generale, femeile care au în jur de 20 de ani nu au o „poftă nestăpânită“ din punct de vedere sexual. Multe femei tinere se confruntă cu probleme de identitate și sunt nemulțumite de corpul lor. În același timp, ele încearcă să se afirme profesional și să-și găsească un partener.

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Chicago, femeile necăsătorite au șanse duble să aibă o teamă cu privire la performanțele lor sexuale și au dificultăți în a atinge punctul culminant, față de cele căsătorite. Specialiștii spun că interesul sexual al unei femei este mai mare atunci când ea este într-o relație stabilă și că femeile care au relații intime mai puțin de o dată pe săptămână sunt mult mai susceptibile de a avea cicluri menstruale neregulate și probleme de ovulație decât cele care fac acest lucru săptămânal.

Citește continuarea pe clicksanatate.ro

 
 
Loading...