Cine nu s-a confruntat cu aşa ceva? O durere dentară poate fi generată de stres şi anxietate, dar, în general, e provocată de bacteriile care infectează ţesutul de la baza dintelui. Află cum te poţi trata naturist din cartea ”Plante medicinale pentru boli comune”, scrisă de Rosemary Gladstar.


Tratamente din plante

Faceţi-vă o programare la un stomatolog bun. Între timp, însă, apelaţi la una dintre următoarele soluţii:

  • Puteţi reduce şi chiar vindeca o durere de dinţi, aplicând cataplasme din plante direct pe locul infectat.
  • Uleiul de cuişoare aplicat local e adesea un analgezic eficient în dureri de dinţi, contribuind la calmarea durerii.
  • Valeriana, luată în doze suficient de mari (1/2 linguriţă de tinctură la fiecare jumătate de oră) va duce, de asemenea, la atenuarea durerii.
  • Şi planta numită creson de Para (Acmella Obracea) are proprietăţi antiseptice şi analgezice. Clătiţi-vă frecvent gura cu o soluţie din această plantă. Utilizată în mod regulat, ea va stimula, pe termen lung, sănătatea dinţilor şi a gingiilor.
  • Uleiul esenţial din arbore de ceai, aplicat direct pe locul dureros, combate infecţia.

Cataplasmă contra durerii 

Dacă nu aveţi la dispoziţie genţiană cultivată organic, înlocuiţi-o, în această reţetă, cu chaparral. Aveţi nevoie de 2 părţi pulbere de creson de Para, 1 parte pulbere de genţiană (cultivată organic), 1 parte pulbere de iarbă de smirnă, 1 picătură ulei esenţial de cuişoare. Combinaţi pulberile din plante cu suficientă apă cât să obţineţi o pastă groasă. Adăugaţi uleiul esenţial de cuişoare, un excelent analgezic şi antiseptic. Faceţi o cataplasmă de formă cilindrică, folosind tifon steril şi aplicaţi-o direct pe zona afectată.

Apă de gură terapeutică

Această apă de gură vă ajută să răriţi vizitele la stomatolog. Folosiţi-o zilnic! Aveţi nevoie de ¾ cană apă, ¼ cană vodcă, 1 linguriţă tinctură de creson de Para, ½ linguriţă tinctură de genţiană sau de chaparral, ¼ linguriţă tinctură de iarbă de smirnă, 1-2 picături ulei esenţial de mentă. Amestecaţi apa şi vodca. Adăugaţi tincturile şi uleiul esenţial de mentă şi agitaţi. Pentru a folosi preparatul, diluaţi câteva linguri într-un pahar cu apă şi clătiţi bine gura. 

 
 
Loading...