Vitamina B12 joacă un rol esențial în producerea celulelor roșii din sânge. De asemenea, ajută la metabolizarea regulată a celulelor, iar funcțiile creierului depind foarte mult de vitamină. O deficiență a acestei vitamine apare atunci când ea nu poate fi asimilată din alimentația zilnică.


Vitamina B12 se găseşte în produse din carne, produse lactate şi fructe de mare. Consumul neregulat de vitamina B12 poate provoca o deficienţă în organism. Pentru non-vegetarieni, este mai uşor să obţină această vitamină, dar pentru vegetarieni este mai dificil.

O persoană cu deficit de vitamina B12 este susceptibilă la probleme ca:

- slăbiciune musculară;

- tulburări nervose;

- oboseală;

- pierderea apetitului;

- pierderi de memorie;

- anemie;

Află ce alimente conţin vitamina B12 pe clickpentrufemei.ro.

 

Vitamina D, esenţială pentru slăbit

Vitamina B3 creşte sistemul imunitar

 

 
 
Loading...