De ce este bine să mănânci roșii

Ultima actualizare:

    Roșiile sunt bogate în vitamina A, C, K, fibre, carbohidrați, fier, licopen, fosfor și sulf. www.clicksanatate.ro
Roșiile sunt bogate în vitamina A, C, K, fibre, carbohidrați, fier, licopen, fosfor și sulf. www.clicksanatate.ro

În această perioadă roșiile nu lipsesc din alimentație. Pe lângă gustul minunat, aceste legume oferă și multe beneficii pentru sănătate.

Roșiile sunt bogate în vitamina A, C, K, fibre, carbohidrați, fier, licopen, fosfor și sulf. Aceste legume conțin puține calorii, grăsimi și săruri. De asemenea, roșiile sunt o sursă importantă de vitamine și minerale care protejează inima de bolile cardiovasculare. Aproximativ 150 de grame de roșii constituie o excelentă sursă de vitamina A, C, K, acid folic și potasiu. Betacarotenul din roșii, regăsit şi în morcovi sau cartofii dulci, au o acţiune protectoare asupra pielii, în faţa acţiunii nocive a radiaţiilor UV. 

Îmbunătățesc vederea

Roșiile conțin vitamina A care îți îmbunătățește vederea. Adaugă roşii în salată sau consumă-le cu brânză, astfel, vederea ta se va îmbunătăţi.

Previn bolile de inimă

Potrivit studiilor, consumul frecvent de roșii previne atacul de cord și accidental vascular cerebral. De asemenea, aceste legume reduc nivelul colesterolului. 

Află pe clicksanatate.ro ce alte benefici aduc roşiile sănătăţii

Cele mai bune remedii împotriva stresului

Sfaturi pentru a elimina uşor pietrele la rinichi 

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net