De ce sunt periculoşi gândacii de bucătărie: iată ce boli pot transmite

Ultima actualizare:

    Gândacii de bucătărie sunt responsabili pentru răspândirea de dizenterie și gastroenterită la oameni.www.clicksanatate.ro
Gândacii de bucătărie sunt responsabili pentru răspândirea de dizenterie și gastroenterită la oameni.www.clicksanatate.ro

Gândacii roșii de bucătărie sunt printre cele mai rezistente insecte de pe planetă. Așa că, dacă aceștia ajung să ne invadeze locuința cu greu vom mai putea scăpa de ei. De aceea, este bine să luăm măsuri încă de la primul gândac pe care îl vedem. Aceste insecte ne pot îmbolnăvi destul de grav. Iată ce boli pot transmite gândacii de bucătărie!

Gândacul roşu de bucătărie trăiește până la 200 de zile. La o săptămână de la împerechere apar pachetele de ouă (ooteci) de culoare maronie. O ootecă are în medie 36 de ouă şi este purtată de femelă în jur de patru săptămâni pe partea posterioară a corpului. Femelele expulzează ootecile cu puţin timp înainte de eclozarea larvelor, în apropierea unei surse de apă. Larvele eclozează imediat după expulzarea ootecilor şi în decursul a 2-3 luni ajung la maturitatea sexuală. Acesta este motivul pentru care gândacii de bucătărie se pot înmulţi foarte uşor.

Gândacii de bucătărie pot reprezenta un adevărat pericol pentru sănătatea întregii familii, ei fiind purtători ai unor bacterii ce pot cauza diverse afecţiuni. De aceea, este bine să luaţi măsuri şi să rezolvaţi problema cât mai repede cu putinţă.

Află pe clickanatate.ro ce alte afecțiuni ne pot transmite gândacii de bucătărie

image
image
image
image
image
image
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net