Dieta cu orez şi grâu te apără de DIABET

Ultima actualizare:

    Optimismul  grăbeşte vindecarea
Optimismul grăbeşte vindecarea

Din ce în ce mai mulţi adulţi şi copii dezvoltă diabet zaharat de tip 2, din cauza obiceiurilor alimentare nesănătoase şi a sedentarismului. Specialistul Click!, dr. Ovidiu Chiş, expert în medicina alternativă indiană, ne spune cum putem ţine sub control această afecţiune.

Diabetul zaharat de tip 2 (noninsulinodependent) este o boală endocrină, caracterizată prin anomalii metabolice, în special ale metabolismul glucidic.

Diabetul apare când pancreasul secretă cantităţi insuficiente de insulină sau modul în care organismul utilizează insulina este deficitar. Insulina este hormonul care asigură necesarul energetic celular, prin utilizarea glucozei (zahărului) de către celule.

Un alt rol al acestui hormon este de a stoca surplusul de zahăr în depozite la nivelul muşchilor, ţesutului adipos şi ficatului. Factorii majori cunoscuţi în producerea diabetului zaharat de tip 2 sunt:

* supraalimentaţia, în special consumul de dulciuri în exces,* intoxicarea cu alimente nocive: carne, alimente preparate nesănătos, alimente excesiv prelucrate (margarină, produse de tip fast-food), alimente cu termen mare de garanţie din cauza conservanţilor, stabilizatorilor, emulgatorilor, întăritorilor de aromă etc.* obezitatea,* ereditatea, * traumele psiho-fizice,* sedentarismul.

Alimentaţia este foarte importantă în lupta împotriva diabetului. Cura macrobiotică cu orez şi grâu este foarte eficientă. Timp de 10 zile, consumaţi orez, grâu, hrişcă şi mei, numai după ce le-aţi prelucrat termic.

Puteţi adăuga sare. În timpul acestei cure aveţi voie să beţi numai apă. În curele mai lungi este indicat să alternaţi regimul de 10 zile cu 3 zile de alimentaţie variată, uşoară. Această dietă elimină, prin aportul scăzut de substanţe nutritive şi energie vitală, celulele batrâne şi bolnave.

Optimismul grăbeşte vindecarea

Din punctul de vedere al medicinii naturiste, diabetul zaharat de tip 2 este cauzat şi de o predispoziţie psihologică şi afectivă. Este vorba despre o atitudine pesimistă, determinată de nemulţumirea faţă de propria existenţă, dorinţa de a avea ceea ce nu poţi obţine şi o nevoie pronunţată de a controla totul. Aşa că fiţi optimist! Atitudinea joacă un rol foarte important în procesul de vindecare.

image
image
image
image
image
image
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net