Nu doar o dată ți s-a întâmplat să te trezești dimineață și să observi că ai rămas fără voce. Numită în termeni medicali disfonie, răgușeala poate fi unul din primele simptome ale multor afecțiuni.

Răgușeala este definită ca o schimbare anormală a vocii care apare în urma iritării coardelor vocale. Acest fenomen afectează atât copiii cât și adulții, iar factorul cauzator poate fi divers de la mediu până la vicii, precum fumatul.

Desigur că acest fenomen de obstrucționare vocală poate fi mai frecvent la persoanele care își folosesc foarte mult vocea.

Când trebuie să mergi la medic?

Orice simptom care persistă mai mult de 2 zile ar trebui să te convingă să mergi la medicul specialist. În cazul răgușelii, dacă observi că aceasta persistă mai mult de o săptămână, atunci este necesară vizita la medic pentru a depista cauza exactă și a o trata corespunzător.

Cele mai frecvente cauze

Este cunoscut faptul că tutunul, implicit fumatul activ, poate afecta coardele vocale, laringele, însă există și alte cauze posibile de a te confrunta cu o răgușeală.

Celelalte cauze pot fi puse pe seama prezenței infecțiilor virale sau bacteriene, a unor diverse afecțiuni neurologice sau ale glandei tiroide. Nici traumatismele la nivelul laringelui nu sunt scoase din calcul, nici eventuala prezență a anumitor tumori.

Află pe Clicksanatate.ro ce alte afecțiuni se manifestă prin răgușeală!

Abdomenul plat se întreține cu aceste băuturi!

Ce nu trebuie să faci niciodată după un tratament cosmetic la salon

 
 
Loading...