Care e secretul vieții lungi și senine? Un regim aparte, un stil de viață special, o stare de spirit anume? Pe glob, există populații care, se pare, au descoperit taina râvnită a longevității.


În copilărie, abia aşteptam să mă fac „om mare“ , adică un adult responsabil şi independent. O priveam pe străbunica, cu faţa brăzdată de riduri – o femeie care a atins venerabila vârstă de 98 de ani  –, şi mă întrebam dacă voi ajunge şi eu să trăiesc atât de mult ca ea. Acum, parcă aş opri timpul în loc, ca să nu mai îmbătrânesc. 

Grădinăritul, relaxare pentru japonezi

Insula japoneză Okinawa deţine primul loc la nivel mondial în ceea ce priveşte speranţa de viaţă. În nordul insulei trăiesc peste 700 de centenari, la o populaţie de 1,3 milioane de locuitori. Se pare că secretul longevităţii constă în mişcare, hrană sănătoasă şi pasiunea pentru natură. Grădinăritul oferă locuitorilor un mod plăcut de a se plimba în aer liber şi de a se relaxa în timp ce lucrează. Oamenii nu fac excese alimentare, mănâncă porţii foarte mici, iar dieta lor se bazează pe multe legume, cereale şi peşte. În plus, privesc viaţa cu optimism şi socializează foarte mult, legăturile de ordin emoţional făcându-i să se simtă cu adevărat împliniţi. 

Descoperă secretele longevităţii din întreaga lume pe clickpentrufemei.ro. 

 

Micile bucurii ale unor oameni mari, rămaşi singuri

De ce e bine să ţii în casă un câine sau o pisică

 
 
Loading...