Problemele de erecţie pot pune la grea încercare partenerii, fie că este vorba de viaţa de cuplu sau de sănătatea bărbatului. Află din rândurile următoare care sunt factorii care pot duce la apariţia problemelor de erecţie, dar şi cum poţi preveni astfel de neplăceri!


Problemele vaselor de sânge pot cauza disfuncţii erectile

Alcoolul: bărbaţii care consumă frecvent alcool, fie cei care beau o cantitate mare sunt mai predispuşi problemelor sangvine, afectând astfel abilităţile sexuale ale bărbatului. Pe termen lung, un astfel de comportament poate avea efecte negative asupra arterelor de la nivelul penisului.

Tutunul: fumul de ţigară este recunoscut ca fiind unul dintre principalii factori care pot afecta sănătatea vaselor de sânge din organism. Situaţia este similară şi în cazul persoanelor care fumează de o perioadă mai lungă de timp, fie a celor care fumează mai multe ţigări pe zi. Tutunul ajunge să afecteze circulaţia sangvină de la nivelul penisului, ceea ce poate cauza probleme de erecţie.

Excesul de greutate: kilogramele în plus pot cauza numeroase probleme de sănătate persoanei, inclusiv când vine vorba de abilităţile sexuale ale bărbatului. Numeroase studii în domeniu au arătat că scăderea treptată în greutate aduce beneficii în cazul problemelor de erecţie.

Hipertensiunea arterială: problemele arteriale netratate pot afecta permanent sistemul arterial, forţându-l să reziste la o presiune excesivă. De aceea, specialiştii recomandă ca bărbaţii care suferă de hipertensiune să meargă la un consult medical încă de la primele etape ale bolii.

Diabetul, lipsa de mişcare şi colesterolul mărit: diabetul zaharat afecteazâ atât sistemul nervos, cât şi structurile vasculare, esenţial implicate în procesul de erecţie. Asemenea diabetului, lipsa activităţii fizice şi nivelul mărit al colesterolului ,,rău" pot afecta sănătatea arterelor, ceea ce poate cauza în timp problemele de erecţie.

Află mai multe pe clicksanatate.ro


Loading...