România se confruntă cu o realitate tristă. Potrivit celor mai recente cifre, aproximativ 6000 de copii sunt trataţi în prezent pentru diverse afecţiuni oncologice. Mai mult, anual, sunt diagnosticate aproximativ 600 de noi astfel de cazuri, iar această cifră este, din păcate, în creștere.


Sprijinul de care au nevoie acești copii este unul complex, pentru că nu se rezumă doar la îngrijirea medicală, ci trebuie să fie și unul de ordin moral, informațional, psihologic, social sau material. În tot acest context, Asociația P.A.V.E.L (Primind Ajutor, Viața Este Luminoasă) este una dintre cele mai importante organizații non-profit care oferă sprijin acestor copii. Fondată de părinții celor care luptă cu diverse tipuri de cancer, leucemie sau anemii grave, P.A.V.E.L își propune să aducă la dispoziția micilor suferinzi tipuri inovative de suport. De asemenea, P.A.V.E.L își propune să determine coeziunea socială și instituțională și este un promotor pentru acțiuni de responsabilizare și empatie socială, comunitară, individuală sau instituțională. Prin urmare, orice suport este binevenit în această luptă pe care medicina tradițională o câștigă deocamdată doar aleatoriu, iar metodele și dispozitivele de întreținere a sănătății pot deveni completarea fericită a tratamentelor tradiționale.

Aer pur în Casa Părinților

Asociatia P.A.V.E.L a câștigat în această conjunctură un aliat important în activitatea sa, grație parteneriatului cu Centrul de Întreținere a Sănătății Bioversity. “Oferim celor care ne trec pragul o gamă variată de produse și dispozitive de întreținere a sănătății, multe dintre acestea fiind testate pe bolnavii de cancer, cu reale efecte pozitive constatate. De altfel, printre clienții noștri se regăsesc mulți bolnavi de cancer, care lucrează în prezent cu dispozitivele noastre. Astfel a reieșit ideea colaborării cu Asociația P.A.V.E.L pe care intenționăm să o dezvoltăm în acest an prin a utila diverse centre sau clinici cu soluțiile Bioversity de întreținere a sănătății”, explică Andreea Nicolae, manager Centrul de Întreținere a Sănătății, Bioversity.

Centrul Bioversity a donat deja Asociației P.A.V.E.L. un purificator profesional de aer instalat în Casa Părinților, precum și o sumă importantă de bani. Asociaţia P.A.V.E.L a pus purificatorul de aer la dispoziţia copiilor în Casa Părinţilor, aceasta fiind un spaţiu destinat părinţilor şi copiilor care vin din provincie pentru tratament în Bucureşti.

Centrul Bioversity oferă vizitatorilor săi o paletă de dispozitive de întreținere a sănătății, respectiv conceptul de wellness, care presupune metode non-invazive și fără efecte secundare de susținere și îmbunătățire a stării generale de sănătate. Acestea se bazează pe principii fiziologice aplicate tot mai larg în lume, cu rezultate concrete. Dispozitivele Bioversity provind din renumita gamă Aeden, sub care se regăsesc diverse principii terapeutice de ultimă generație, transpuse în tehnologii de întreținere a sănătății.

Oricine poate dona bani pentru cauză

“Ceea ce înțelegem prin wellness înseamnă, pe scurt, a ajuta diversele organe anatomice să își exercite în mod complet și corect funcțiile. În acest sens, suntem încredințați că soluțiile noastre vor deveni un aliat relevant pentru medicina tradițională, inclusiv în combaterea cancerului”- Andreea Nicolae, manager Centrul de Întreținere a Sănătății, Bioversity.

“Asociatia P.A.V.E.L. oferă o gamă largă de servicii socio-psiho-educaționale, complementare celor medicale. Serviciile sunt oferite în cele două mari secții de oncologie și hematologie pediatrică din Institutul Oncologic București și din Institutul de Chimie Fizică. Ceea ce putem face noi, ca Asociație de părinți, cu toată bunăvoința pe care o avem, ar fi foarte puțin dacă nu am beneficia de solidaritatea multor persoane fizice si juridice  care au înțeles cauza noastră și care au decis să ne fie alături. Mulțumim pe această cale Centrului Bioversity pentru că ne ajută. Colaborarea cu dumnealor s-a dovedit fructuoasă și sperăm să ne fie în continuare alături.”, Iuliana Ghidu, director executiv Asociația P.A.V.E.L.

Pentru că actualele eforturi ale Asociației P.A.V.E.L nu acoperă toate nevoile copiilor cu afecţiuni grave şi familiile acestora, Asociația pune la dispoziție un număr de telefon, 0900.900.044, fiecare apel însemnând donația a 5 euro, dar și conturi bancare în care se pot face sponsorizări și donații care pot fi regăsite pe site-ul www.asociatiapavel.ro. Contact: 021 311 27 00 sau tel verde pentru copilul cu cancer: 0800 800421.

 
 
Loading...