Echinacea ne apără de răceală şi gripă

Ultima actualizare:

    Infecţiile căilor  respiratorii  şi gripele  sunt foarte  frecvente în  sezonul rece
Infecţiile căilor respiratorii şi gripele sunt foarte frecvente în sezonul rece

Folosită iniţial de indienii din America pe post de remediu împotriva infecţiilor şi pentru a trata aproape orice, de la arsuri şi dureri de dinţi până la muşcături de şarpe, echinacea este recunoscută astăzi drept cea mai eficientă plantă împotriva răcelilor.

Cel mai recent şi cel mai amplu studiu realizat de cercetătorii britanici de la Centrul pentru răceală şi gripă din cadrul Universităţii din Cardiff arată că administrarea de echinacea reduce riscul de îmbolnăvire în cazul persoanelor predispuse la afecţiunile sistemului respirator din pricina imunităţii scăzute.

Astfel, trei doze de remedii pe bază de echinacea pe zi, administrate timp de patru luni, diminuează numărul răcelilor. În plus, durata bolii la persoanele afectate de răceală sau gripă scade cu 26%, în urma tratamentului cu această plantă.

Dacă suplimentele pe bază de echinacea sunt luate de la primele simptome ale bolii (dureri de cap, strănut, dureri musculare, senzaţie de moleşeală), cercetătorii spun că tratamentul cu paracetamol poate fi redus semnificativ. Aceasta se datorează faptului că elementele active din echinacea ajută organismul să lupte împotriva virusurilor care cauzează 95% din numărul răcelilor şi gripelor.

Conform oamenilor de ştiinţă, nu au fost semnalate efecte adverse la persoanele care au participat la realizarea studiului. Autorităţile medicale din Marea Britanie au avertizat însă, în urmă cu câteva luni, că tratamentul cu echinacea le poate provoca alergii severe copiilor mai mici de 12 ani.

Iată ce produse găseşti!

Echinacea se găseşte la Plafar sau în farmacii sub formă de ceai, tinctură, capsule cu pulbere sau cu ulei, tablete sau sub formă lichidă.

Tinctura de echinacea este folosită ca remediu extern în cazul rănilor, abceselor şi ulceraţiilor. Pe zonele afectate se aplică tinctură cu ajutorul unui tampon de vată.

În cazurile de urticarii, tinctura se administrează atât intern, câte 20 de picături pe zi, cât şi extern, prin tamponarea zonei respective cu tinctură diluată în puţină apă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net