Echinaceea, această plantă cu tradiție în revigorarea sistemului imunitar, este și un remediu excelent împotriva gripei, virozelor respiratorii și a multor infecții frecvente în viața noastră la trecerea dintre anotimpuri.


Terapeuții au constatat că  un tratament cu echinaceea  pentru problemele respiratorii are efecte excelente. În cultura indienilor din ținuturile Americii de Nord, are o tradiție îndelungată ca un ingredient    renumit pentru menținerea  sănătății  atât în anotimpul rece cât și la trecerea dintre anotimpuri.

Planta, spun specialiștii, a fost menționată oficial pentru prima dată în anul 1787 și apreciată  pentru proprietățile sale antifungice  și de tonifiere a sistemului imunitar, contribuind astfel la la creșterea rezistenței organismului la infecții.

Preparatele cu echinaceea scurtează perioada de convalescență

Pentru persoanele care apreciază tratamentele naturiste pentru răceală, efectele nu se lasă așteptate, deoarece atât florile de Echinacea, cât și rădăcinile  reprezintă un remediu excelent împotriva  gripei,  virozelor respiratorii și bronșitelor. Frunzele, florile și rădăcinile de Echinacea sunt folosite la producerea  ceaiurilor, a suplimentelor nutriționale și tincturilor.

Mod de administrare

Echinaceea poate fi folosită sub diverse forme : capsule, tincturi, extracte și ceaiuri.  Terapeuții din Germania au realizat nu mai putin de 40 de produse diferite pe baza de Echinacea, benefice pentru revigorarea organismului. 

Efectele echinaceei

Folosită pe o perioadă  îndelungată, echinacea contribuie la prevenirea infecțiilor si întărirea sistemului imunitar. Totodată, tincturile de echinaceea sunt recomandate astăzi la tratarea gripei, virozelor respiratorii, sindromului de oboseala cronică și chiar de SIDA.  
Studiile recente precizează  că  terapia cu echinacea stimulează  în mod natural sistemul imunitar, prin creșterea activității celulelor albe, prin ridicarea nivelului de interferon și stimularea celulelor sanguine ca acestea să distrugă microbii. De asemenea, echinacea stimulează producerea enzimelor care ajută organismul să lupte impotriva multor afecțiuni severe , inclusiv a cancerului.

Echinaceea și prevenirea gripei

Planta este benefică în tratamentul răcelii sau gripei , a infecțiilor virale ale  tractului respirator care se manifestă prin: febră, cefalee, dureri musculare și oboseală. Infectiile virale pun in pericol protecția naturală a organismului. Fie că este vorba despre o banală răceala sau gripă, rezistența virusului la medicamente conduce la întârzierea vindecării, dar suplimentarea tratamentului cu remedii alternative  grăbește procesul de vindecare. Specialiștii susțin că indiferent de afecțnea de care suferim este recomandat să nu renunțăm la activitatea fizică pentru că în acest  mod contribuim la întărirea sistemului imunitar și la eliminarea toxinelor din organism.  
 

 
 
Loading...