Ești balonat? Iată ce alimente sunt de ajutor!

Ultima actualizare:

    Ghimbirul este folosit din timpuri străvechi pentru a ajuta digestia și a combate balonarea.www.clicksanatate.ro
Ghimbirul este folosit din timpuri străvechi pentru a ajuta digestia și a combate balonarea.www.clicksanatate.ro

Nu ai mâncat prea mult, dar senzația de balonare îți dă bătăi de cap. Știai că unele alimente sunt de ajutor în acest caz? Îți spunem care sunt acestea și ce beneficii îți aduc!

De regulă, balonarea apare din următoarele cauze: alimentația necorespunzătoare (zahărul, carbohidrații și fibrele alimentare dure, spre exemplu, mazărea, prăjelile, maioneza, băuturile carbogazoase sunt doar câteva), constipația, tranzitul intestinal lent, retenția de apă și stresul. De asemenea, ai putea să ai intoleranță la lactoză, iar dacă ești femeie să fii înainte de menstruație. Și sindromul colonului iritabil este un factor de apariție a balonării.

În primul rând trebuie să vezi ce anume ți-a provocat balonare și dacă se repetă, este indicat să consulți un medic specialist în gastroenterologie. Totuși până ajungi la doctor cum să combați în mod natural balonarea?  Ai putea să renunți la mesele copioase și să mănânci puțin și des. Mestecă foarte bine alimentele. Nu consuma fructe imediat după masă, ci după 2-3 ore. Elimină stresul.

Bananele favorizează digestia

Acestea conțin fibre prebiotice, care au rolul de a hrăni bacteriile „bune“ de la nivelul intestinelor și astfel să îmbunătățească procesul digestiei. Cercetările relevă faptul că, dacă mănânci, timp de 2 luni, 2 banane pe zi, înainte de mese, problema balonării se va reduce cu 50% și va crește și nivelul bacteriilor utile pentru digestie. De asemenea, bananele sunt foarte bogate în potasiu, ceea ce va ajuta în echilibrarea nivelului de sodiu din organism, pentru că, de multe ori, el este responsabil  de retenția de apă din organism.

Chefirul reduce senzația de balonare

Conține lactază, o enzimă de origine animală ce este benefică pentru digerarea alimentelor care conțin lactoză, în proporții ridicate. Acel gust dulce inconfundabil al laptelui natural este dat de un zaharid numit lactoză. Foarte multe persoane au probleme cu acesta, stomacul tolerându-l  foarte greu.

Află pe clicksanatate.ro ce alte alimente sunt de ajutor când ești balonat

Cum scapi simplu și rapid de bătături

Ce nu știai că poți trata cu bitter suedez

image
image
image
image
image
image
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net