Agitaţia zilnică te stoarce de puteri şi ajungi seara acasă şi obosit, şi cu nervii ”întinşi”. În astfel de condiţii, este indicat să te relaxezi puţin, înainte de a trece la alte activităţi. O cană cu ceai şi un fotoliu sunt ”ingredientele” care îţi pot alunga stresul acumulat peste zi.


  • Ceaiul de mentă are o puternică acţiune antistres, combate simptomele cauzate de anxietate: durerile de cap, migrenele, deranjamentele stomacale cauzate de stări nervoase. Băut înainte de culcare, relaxează, calmează şi induce starea de somn odihnitor. Totodată, întăreşte sistemul imunitar, este eficient în caz de greaţă, stări de rău, combate stările de oboseală care se instalează după o zi de muncă sau în sezonul ploios şi rece.
  • Ceaiul de roiniţă tratează depresia cauzată de suprasolicitarea de fiecare zi, îmbunătăţeşte memoria, este un remediu excelent în nevrozele cardiace, în stări de anxietate, stări depresive, combate insomnia şi migrenele. Băut fierbinte, acesta scade febra şi te linişteşte atunci când eşti răcit, calmează stările tensionate, combate problemele digestive care sunt asociate cu stresul.
  • Ceaiul verde este considerat un ceai antistres datorită conţinutului de teanină, un compus care calmează nervii. El poate înlocui cafeaua, este un mod de a da jos kilograme în plus, te scapă de stres şi detoxifică organismul, dacă se consumă nu mai mult de una - două ceşti pe zi. Ceaiul verde conţine cafeină, este recomandat să nu se bea seara, pentru că există riscul să alunge somnul.
  • Sunătoarea este folosită de mii de ani ca antidepresiv natural, cu reale calităţi în vindecarea  bolilor nervoase, a stărilor de depresie, indispoziţie şi pesimism. Ceaiul de sunătoare are efect relaxant asupra psihicului, reduce anxietatea, stresul. Băut seara, face somnul liniştit şi odihnitor. El combate depresia, este eficient în perioadele foarte solicitante, induce optimism, vioiciune şi un tonus pozitiv.
  • Ceaiul de tei este un remediu natural pentru stres şi insomnie. Florile parfumate sunt printre cele mai cunoscute leacuri naturale cu efect calmant şi liniştitor. Băut seara, înainte de culcare, ceaiul de tei este relaxant, calmant, uşor sedativ, parfumat, alungă insomnia, este apreciat ca o băutură magică, ideală pentru un somn liniştit şi odihnitor.
  • Ceaiul de muşeţel este perfect seara înainte de culcare, după o zi grea şi istovitoare induce un somn liniştitor şi odihnitor, conform www.biaplant.ro.
  • Ceaiul de păducel linişteşte şi vindecă inima. Ceaiul din flori de păducel este liniştitor, combate insomnia, anxietatea, stresul, stările de emotivitate excesivă, este benefic pentru persoanele care suferă de atacuri de panică şi tristeţe. El e recomandat în special persoanelor care acuză simptome cardio-vasculare, pentru că dilată vasele de sânge, scade tensiunea arterială şi întăreşte inima.
 
 
Loading...