Etichetele produselor alimentare ne influențează gustul

Ultima actualizare:

    Brânză Gouda (sortimentul normală)
Brânză Gouda (sortimentul normală)

La Universitatea din orașul belgian Ghent a fost realizat un experiment alimentar foarte interesant. La acest experiment au participat 129 subiecți care au fost îndemnați să guste din patru sortimente de grânză Gouda.

Subiecții care au degustat sortimentul de brânză pe care era marcată mențiunea ”Cantitate redusă de sare”, au susținut că acesta este un sortiment de brânză foarte puțin sărat. În schimb, mai mult de 50% dintre subiecții chestionați au  spus că  nu le place sortimentul de brânză pe care este marcată noțiunea de ” brânză dietetică”, în comparație cu sortimentul marcat cu  noțiunea ”normală”, care a fost apreciat de majoritatea subiecților. De fapt, fiecare participant la experiment a mâncat, de fiecare dată, același sortiment de brânză.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net