Când vă stresează durerile de cap, tusea sau durerile în gât trebuie să apelăm la ajutorul medicului de familie. Când semnele de răceală sau gripă sunt evidente, este firesc să ținem boala sub control. Medicamentele prescrise de medicul de familie, însoțite de un ceai din plante sau o supă de pui își dovedeșc eficiența.


Ceaiul de tei este benefic și se consumă seara  

În răceli, ceaiul de tei este foarte eficient. Deoarece este sudorific, trebuie administrat o singură dată pe zi, seara. Multe persoane sunt tentate să bea acest ceai îndulcit cu miere de albine. În acest caz, persoanele respective trebuie să știe dacă sunt sau nu alergice la polen. Totuși, persoanele alergice la polen, după ce consumă un ceai de tei îndulcit cu miere, vor fi chinuite, în continuare, de tuse.

Ceaiul de cimbru este benefic în cazul răcelilor  

Cimbrul este o plantă renumită pentru proprietățile sale antifungice care tratează tusea, răceala și febra. Totodată, ceaiul de cimbru este bogat în vitamine: A, C, B , dar și în minerale, precum fier, calciu, magneziu, mangan, potasiu, zinc. Având fibre în compoziția sa, cimbrul poate contribui la buna funcționare a sistemului digestiv. În același timp, fibrele din compoziția cimbrului sunt esențiale pentru reducerea colesterolului rău – LDL și pentru creșterea colesterolui bun – HDL. Nu în ultimul rând, fibrele sunt un important prebiotic care contribuie la protejarea florei intestinale. 

Nutriționiștii susțin că supa de pui alungă boala  

Despre supița caldă de pui, nutriționiștii au numai cuvinte de laudă: este delicioasă și foarte hrănitoare, iar în perioada când virozele ne amenință este bine să nu consumăm mâncăruri grele, gătite. În  astfel de situații trebuie să ne hrănim cu supă de pui și multe legume, care să ne vitaminizeze organismul și să alunge boala.

 
 
Loading...