Fă gimnastică dacă vrei să faci față virozelor!

Ultima actualizare:

    Mișcarea este foarte importantă pentru menținerea sănătății
Mișcarea este foarte importantă pentru menținerea sănătății

Alimentația sănătoasă nu este suficientă pentru a-ți întări sistemul imunitar. La fel de importantă este și mișcarea. Studiile arată că exercițiile fizice ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor. Ai grijă, însă, dacă ești deja răcit, este bine să faci o pauză de la activitățile sportive! Altfel, riști să-ți agravezi boala.

De obicei, virozele, răcelile sau gripele sunt însoţite de dureri musculare cauzate de virusuri. Efortul fizic presupune acumulare de acid lactic în muşchi. Adăugaţi la această stare şi durerile musculare specifice răcelii şi se va obţine o stare generală de disconfort.

Profesorul Craig Williams, membru al şcolii de sport şi educaţie pentru sănătate din cadrul Universităţii Exeter, a explicat că o metodă bună este cea supranumită „controlul gâtului”. „Dacă sursa răcelii sau a gripei este localizată în zona gâtului către nas, este în regulă ca pacientul să continue să facă exerciţii fizice, însă moderat. Dacă simptomele se manifestă din zona gâtului în jos către piept şi sunt însoţite de febră sau dureri în tot corpul, indicat este să se oprească orice formă de sport”, a explicat dr. Craig Williams.

Astfel, dacă este vorba doar de un nas înfundat sau de o uşoară ameţeală, se pot face exerciţii uşoare, însă dacă simptomele sunt mult mai complexe, este bine să se facă o pauză de la orice activitate fizică.

Pe lângă aceste indicaţii, medicii ne sfătuiesc să ne protejăm de frig, să ne hidratăm mereu şi să consumăm cât mai multă vitamina C, potrivit sanatatea.ro.

Nu trebuie ignorate simptomele severe precum inflamarea glandelor, stări de vomă, frisoane, febră sau o continuă stare de oboseală, deoarece pot avea urmări grave asupra sănătăţii. „Nu este bine să se facă exerciţii dacă este prezentă o stare febrilă, din cauza riscului de deces ca urmare a apariţiei unui ritm cardiac anormal. Deşi este o situaţie rară, se poate întâmpla ca virusul răspunzător de apariţia bolii să afecteze muşchiul inimii. De aceea, bolnavul nu trebuie să facă gimnastică dacă are febră, indicat fiind ca acesta să aştepte 24 de ore după ce febra a trecut pentru a-şi continua activitatea în mod normal”, a avertizat medicul britanic Naomi Craft.

Întoarcerea în sala de fitness poate fi dificilă, în special, după o perioadă de câteva săptămâni de boală. De aceea, instructorii recomandă ca programul de exerciţii să înceapă cu mişcări uşoare, de îndreptare a poziţiei corporale. Chiar dacă vă veţi simţi ca şi cum vă aflaţi din nou la început, treptat, rezistenţa fizică vă va reveni şi veţi putea relua vechiul program de exerciţii.

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net