Studii recente au scos în evidență faptul că aronia ajută la menținerea sănătății creierului, îmbunătățește funcțiile cerebrale, previne pierderile de memorie și pierderea echilibrului.


Fructele de aronia se regăsesc și în compoziția unor preparate precum capsulele și tinctura. Aceste preparate au proprietăți anticancerigene și detoxifiante. Totodată, aceste preparate sporesc vitalitatea organismului datorită concentrației mari de vitamine și de substanțe nutritive prezente în compoziția lor. 

Aronian stimulează activitatea cerebrală, protejează memoria și performanțele creierului, ajută la concentrare și sunt un tonic în perioadele de tensiune nervoasă și mentală. De aceea, terapeuții le recomandă în perioadele de surmenaj fizic și intelectual, când apare slăbirea  treptată  memoriei, insomniile, tulburări de memorie post traumatice, stări de nervozitate, sau tulburări produse de problemele vasculare cerebrale. 

Fructele de aronia echilibrează metabolismul, întăresc sistemul imunitar și scad nivelul hormonilor de stres. De asemenea, fructele de aronia au puterea să inhibe dezvoltarea cheagurilor de sânge și ateroscleroza.  Specialiștii susțin că preparatele cu aronia pot să prevină chiar și boala Alzheimer.  

 

 
 
Loading...