În momentele dramatice din viața noastră, remediile populare au efecte terapeutice remarcabile asupra stării de sănătate. De exemplu, în cazul suferințelor fizice, cauzate de accidentele grave casnice, provocate de lichide fierbinți (preparate culinare precum bulionul, magiunul), de substanțe chimice, de vapori, arsurile pot fi tratate cu ajutorul frunzelor de liliac alb.


De asemenea, și în cazul arsurilor solare, când unele persoane stau  prea mult la plaje, arsurile de piele pot fi tratate cu frunzele de liliac alb.  Acest remediu oferit de medicina populară a salvat sute şi sute de vieţi. În mod miraculos, în astfel de situații, tratamentul cu frunze de liliac alb vindecă pielea în profunzime şi pe tegument nu rămâne nici urmă de cicatrice.

Opinia terapeuților

Terapeuţii susțin că arsura de gradul II sau III, care depăşeşte 15% din suprafaţa corpului la adult şi 5% din cea a copilului, are nevoie de îngrijiri medicale imediate. În cazul unei arsuri de gradul III sau IV, când durerile sunt insuportabile, primele îngrijiri medicale se acordă la locul accidentului. Atunci când victimele sunt în stare critică, iar medicii sunt rezervaţi în privinţa salvării lor (în cazul arsurilor grave), medicina populară recomandă un tratament miraculos  cu frunze de liliac alb.

Cum se prepară leacul, cum se administrează:

Ingrediente : Un pumn de frunze de liliac alb și 500 ml de apă.

Preparare: Leacul se prepară dintr-un pumn de frunze de liliac alb care se fierb în 500 ml de apă, la foc mic, până când apa se înnegreşte. Din acest decoct se scot frunzele şi, când acestea sunt călduţe, se aplică pe locurile arse. Dacă pielea victimei este acoperită de bandaje, acestea se îndepărtează pentru câteva minute. Se așează frunzele fierte călduțe pe zona critică, iar deasupra lor se aplică din nou pansamentul. Pe parcursul zilei, bolnavul trebuie supravegheat de o rudă sau de un cadru medical, care să-i umezească, în permanență, pansamentele cu decoctul  în care s-au fiert frunzele de liliac. În timpul tratamentului, bandajul trebuie să fie tot timpul umed. După un interval de 24 de ore, se prepară un nou decoct și, pe locurile arse, se aplică alte frunze fierte de liliac alb când acestea sunt călduţe. De asemenea, pansamentele se umezesc frecvent cu decoctul preparat din frunzele de liliac alb. În general, după 5-6 zile de tratament, situaţia tegumentului afectat se ameliorează, dar tratamentul trebuie continuat şi după ce victima este externată din spital. S-a constatat că, în funcţie de gravitatea arsurii, pielea se vindecă în circa trei-patru săptămâni. După ce tegumentul s-a vindecat, dispar şi urmele tragediei-cicatricele.    

     

 

 

loading...
Loading...