Ghimbirul calmează durerile

Ultima actualizare:

Vindecarea cu produse naturale este durabilă, profundă, în vreme ce produsele de sinteză oferă o vindecare aparentă, de scurtă durată, înlăturând doar simptomele. Iată care sunt plantele recomandate de specialiştii în medicina indiană.

Ghimbirul este un condiment aromat ce se prepară uzual împreună cu suc de lămâie şi miere sau sare. Ajută la calmarea durerilor de cap şi, prin proprietăţile sale, stimulează puternic digestia, fără a irita deloc mucoasele digestive.

Acţiuni: neutralizează toxinele, accelerează procesele de digestie şi absorbţia hranei din intestine.

Indicaţii: tuse, sinuzită, guturai, stimulează apetitul. În cazul durerilor musculare, se recomandă o baie cu ghimbir.

Se pune ghimbir măcinat într-un săculeţ de pânză care se fixează pe robinet, astfel încât apa caldă să curgă peste plantă. Această baie calmează durerile şi are o acţiune înviorătoare.

Şofranul de India este planta din care se obţine pulberea curcuma, unul dintre cele mai folosite condimente în medicina tradiţională indiană. Are un gust picant, amar, astringent.

Acţiuni: este un tonic hepatic şi un foarte important detoxifiant.

Indicaţii: indigestie, tuse, faringită, boli de piele, diabet, anemie. Este un antibiotic natural excepţional. Totodată, fortifică digestia, refăcând flora intestinală. Adăugat alimentelor care conţin multe proteine, ajută la digerarea lor şi previne formarea de gaze.

Pentru piele are un efect tonic şi dezinfectant, putând fi utilizat atât intern, cu lapte, cât şi extern, ca pastă aplicată pe piele.

Cardamomul creşte în zonele semiumbroase ale Indiei. Planta seamănă cu stuful şi are frunze mari.

Fructele sunt spălate, uscate la 50-60 de grade Celsius şi sortate manual. Culoarea verde se păstrează şi după uscare. Fructele de culoare portocalie sunt de calitate inferioară. Gustul este puternic aromat, dulceag picant, cu efect încălzitor.

Acţiuni: stimulent, expectorant, provoacă transpiraţie, calmează durerile abdominale şi favorizează evacuarea gazelor intestinale.

Indicaţii: răceli, tuse, bronşite, astm, absorbţie intestinală deficitară, indigestie. Se foloseşte de obicei la prepararea prăjiturilor. Proaspăt măcinat este foarte bun în mâncărurile de legume.

Citeşte şi:

Iată cele şapte plante care alungă migrenele

Remedii care combat balonările

Remedii naturale pentru durerile articulare

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net