Gustări care alungă foamea

Ultima actualizare:

Suntem obişnuiţi să ronţăim ceva în timp ce vorbim la telefon, ne uităm la televizor ori suntem în pauza de la serviciu. Specialiştii chiar ne îndeamnă să luăm 2 gustări pe zi, cu o singură condiţie: să fie bogate în proteine, fibre şi vitamine. În caz contrar, consecinţele pot fi grave: exces ponderal, dezechilibru alimentar, risc crescut de îmbolnăvire.

Fulgii de ovăzSunt bogaţi în fibre care stimulează digestia, accelerează procesul de ardere a grăsimilor, scad colesterolul rău (LDL) şi tensiunea arterială şi ţin sub control glicemia. Pe lângă toate acestea, fulgii de ovăz mai au un beneficiu: reduc apetitul. Pentru a mări efectul de saţietate, mănâncă între mese un terci cu fulgi de ovăz, peste care ai presărat puţină pudră de scorţişoară.Fructe proaspeteSunt pline tarabele din piaţă cu fructe zemoase, dulci şi parfumate, numai bune de potolit pofta de ceva dulce. Ele conţin cantităţi semnificative de fibre, vitamina A şi vitamina C, precum şi minerale, care ţin la distanţă bolile de inimă, cancerul şi diabetul zaharat de tip 2. Pentru că zaharurile din fructe (fructoza) pot să te îngraşe, ca gustare, e suficient să mănânci un măr, un ciorchine de strugure, 3-4 prune, o pară sau o jumătate de gutuie.Legume crudeNu mai ştii ce să ronţăi în pauza de la muncă? Ce-ai zice de câteva legume crude? Morcovii, ţelina, ardeii, castravetele şi roşiile sunt bogate în vitamine, minerale, antioxidanţi şi acizi graşi Omega-3. Acestea accelerează metabolismul şi reduc apetitul.Iaurt grecescEste o sursă excelentă de proteine, necesare pentru refacerea rezervelor de energie. În plus, consumat între mese, ca gustare, suprimă apetitul. Iaurtul grecesc are în compoziţie calciu şi bacterii probiotice, necesare bunei funcţionări a digestiei. Mai mult, potrivit unui studiu recent realizat de cercetătorii de la Universitatea din Tennessee, SUA, inclus în dietă, iaurtul grecesc accelerează metabolismul şi scăderea în greutate. Poţi să-l consumi cu felii de fructe proaspete ori cu fructe cu coaja lemnoasă (migdale, fistic etc.).Seminţe de tot felulPe lângă faptul că potolesc foamea, seminţele de in, de susan, de mac, de floarea-soarelui şi de dovleac conţin fibre şi grăsimi sănătoase care menţin echilibrul dintre colesterolul rău şi cel bun. Indicat este să le consumi crude, căci prin prăjire îşi pierd din proprietăţile benefice.

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net