Fie că iei sau nu tratament pentru hepatita B, o alimentaţie potrivită, suplimentele alimentare şi remediile naturiste pot da o mână de ajutor, grăbind însănătoşirea. Tot ce trebuie să știi despre hepatita B: diete, suplimente, remedii.


Hepatita B: Ce faci în caz de hepatită acută

  • Se recomandă următoarele măsuri de susținere în hepatita acută:
  • odihnă, ori de câte ori suferindul simte nevoia
  • alimentație echilibrată, fără grăsimi
  • consum mare de lichide fără alcool. În cazurile severe, din fericire rare, se impune internarea în spital.

Atenţie! Se recomandă ca suferindul să-și informeze medicul privind medicamentele cu sau fără rețetă pe care le-a luat sau pe care le ia. Unele pot afecta serios ficatul.

Cum gestionezi hepatita cronică

Tratamentul în cazul hepatitei B diferă de la caz la caz. Medicii pot recomanda medicamente antivirale, conform unor parametri biologici, în cazul pacienților cu infecții cronice. Aceste medicamente nu pot elimina virusul, dar păstrează situația sub control. Scad riscul de cancer la ficat, cauzat de virus. Tratamentul poate include interferon sau antivirale pe cale orală și poate dura de la câteva luni la 1 an.

Suplimente cu vitamina E

Studiile arată și că vitamina E ar putea reprezenta un tratament eficace contra hepatitei B cronice. O cercetare a arătat că 47% din pacienții care au utilizat 300 UI de vitamina E, de 2 ori pe zi, în tratament de 3 luni, s-au însănătoșit.

Seleniul are rol protector

S-ar putea ca medicul să recomande anumite suplimente alimentare – cu seleniu, de exemplu. S-a constatat că în China, unde cazurile de hepatita B sunt frecvente, numărul bolnavilor era mai mare în regiunea Qidong, unde se înregistra un nivel scăzut al seleniului în alimentație. Cercetările au arătat că suplimentele cu seleniu au redus incidența afecțiunii. Un studiu care a implicat peste 100.000 de subiecți a studiat efectele seleniului asupra maladiei. Un grup de subiecți a consumat sare de masă îmbogățită cu seleniu, în timp ce celălalt grup a luat sare de masă simplă. După 8 ani de monitorizare medicală, s-a constatat o scădere cu 35% a cazurilor de îmbolnăvire cu hepatită și cancer la ficat la subiecții care au luat seleniu. Cercetarea a conchis că suplimentarea continuă cu seleniu este indispensabilă pentru un efect protector anticancer și antihepatită.

Soluții din medicina tradițională chinzească pentru hepatita B

Conform medicinei tradiționale chinezești, acupunctura, tratamentul cu ciuperca medicinală cordyceps, masajul, hidroterapia și cura cu argilă pot fi de folos în caz de hepatită B.

acupuntura spate femei ace

  •  
  • acupunctura se practică în caz de hepatită B acută sau cronică, pentru stimularea funcției hepatice.
  • cura internă cu Cordyceps sinensis, ciuperca medicinală de origine tibetană, ameliorează funcțiile ficatului.
  • cura internă sau externă cu argilă are menirea de a combate inflamația și de a susține funcția hepatică.
  • masajul medicinal ajută funcția hepatică.
  • hidroterapia, adică alternanța de comprese reci cu comprese calde, poate fi utilă în caz de hepatită acută.
Loading...