În acest sezon estival, pentru a ne menține în formă, trebuie să depășim nu doar canicula, ci și pandemia, două obstacole semnificative în calea menținerii unei sănătăți optime. Desigur, hrana sănătoasă poate reduce și riscul apariției afecțiunilor cardiovasculare, frecvente în sezonul cald.


Potrivit Institutului Național pentru Inimă și Plămâni, un gram de acid Omega 3 pe zi are puterea să reducă apariția bolilor cardiovasculare și contribuie la buna funcționare a inimii. Specialiștii europeni recomandă consumul de macrou în acest sens.

Macroul este considerat un super-pește grație valorii sale nutriționale și reprezintă una dintre cele mai importante surse de acizi grași Omega 3. Acest aliment conține mai mult de 10% din RZR de calciu, dar este și o bună sursă de vitamina D, ce ajută la absorbția calciului. Totodată, în compoziția macroului se remarcă și un conținut de vitamine A și E. Este important de menționat și prezența vitaminei B2, ca o sursă excelentă de niacină și una apreciabilă de tiamină, de vitamina B12 și riboflavină.

Referitor la Omega 3 din macrou, trebuie să menționăm că poate reduce colesterolul și micșora tensiunea hipertensivilor. Astfel, aceste persoane sunt ocrotite de riscul apariției afecțiunilor coronariene sau a unui atac de cord sau cerebral. Acizii Omega 3 pot reduce și inflamațiile în cazul pacienților cu psoriazis, colite ulceroase, artrită, lupus și astm. De asemenea, ajută la dezvoltarea normală a creierului și a ochilor. Vitaminele din compoziția macroului sunt importante pentru rolul lor de a preveni deteriorările celulelor și apariția cancerului.

Și vitaminele din complexul B contribuie la menținerea sănătății. Terapeuții europeni susțin că asigură o bună funcționare a sistemului nervos și atrag atenția că lipsa vitaminelor B din organism poate duce la oboseală, depresie și slăbirea sistemului nervos.

Despre calciul și vitamina D prezente în macrou este bine de știut că ne ajută să avem dinți și oase sănătoase.

 
 
Loading...