Hrăneşte-ţi pielea cu lapte şi miere

Ultima actualizare:

Laptele şi mierea, în combinaţie sau separat, au „hrănit" de-a lungul timpului imaginaţia şi creativitatea drogherilor. I-au inspirat în a inventa sute de reţete valoroase de frumuseţe, care şi-au dovedit eficienţa cu trecerea timpului. În secolul al XIV-lea, circulau o serie de scrieri, denumite „Medicina Profetului", potrivit cărora „patru lucruri sunt minunate: să bei miere, să priveşti apa, să admiri culoarea verde şi un chip frumos"... Şi să faci baie în lapte, pentru un ten fin şi catifelat, ar fi adăugat regina Cleopatra. Revenind în prezent, îţi oferim câteva idei de răsfăţ cu aceste două ingrediente. Împreună sau separat, îţi „îndulcesc" tenul, îţi hrănesc părul şi-ţi oferă un aer proaspăt!

Măşti pentru tenul gras

Dacă ai tenul seboreic, poţi face o mască dintr-o lingură de tărâţe de grâu, 5 linguri de apă, o linguriţă de tinctură de propolis 30-40% şi o linguriţă de miere. Se masează tenul gras cu această mască. Mai poate fi folosită şi pentru pielea capului dacă ai părul gras.Pentru tenul seboreic cu pori dilataţi, prepară o mască din iaurt şi făină de grâu (parte pe parte). Amesteci bine şi aplici pe faţă şi pe decolteu. Lasă masca să se usuce 25 de minute şi îndepărteaz-o cu apă caldă.

Reţeta care combate acneea

Pentru acnee, doctorul biochemist Cristina Mateescu recomandă în cartea „Apiterapia" un amestec dintr-o linguriţă de miere polifloră şi un cartof crud ras fin (aproape jumătate de pahar). Amestecul se pune în strat gros pe un tifon, care se aplică pe zona afectată de acnee. Se menţine 2 ore. Pansamentul se poate schimba de mai multe ori pe zi. Tot pentru tenul acneic, se poate aplica o „cremă" dintr-o linguriţă de miere, una de loţiune de gălbenele şi puţină apă călduţă.

Cum să prepari demachiant 100% natural

Pentru curăţarea tenului gras, poţi folosi un demachiant natural, din lapte integral. Amesteci o cană de tărâţe de migdale, o cană de lapte integral şi 15 ml de ulei de migdale. Aplici amestecul pe faţă şi masezi cu mişcări circulare. Clăteşti cu apă călduţă.

Un demachiant natural pentru tenul uscat, de această dată, este compus din miere (o lingură), lapte praf (20 g), ulei de migdale (20 ml), ulei de avocado (20 ml) şi apă de trandafiri (100 ml). În apa de trandafiri încălzită dizolvi mierea şi laptele praf şi adaugi uleiurile. Acestea din urmă au consistenţa sebumului pielii. Torni amestecul într-o sticlă închisă la culoare, agiţi bine şi păstrezi la frigider. Masezi dimineaţa şi seara faţa, gâtul şi decolteul şi apoi ştergi cu o dischetă demachiantă.

Mască pentru strălucirea tenului

Mierea în combinaţie cu smântâna hrăneşte tenul şi-l lasă strălucitor. Amesteci o lingură de miere, 2 linguri de smântână şi câţiva germeni de grâu pisaţi.

Află mai multe pe clicksanatate.ro

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net