V-aţi gândit că unele dintre cele mai eficiente remedii împotriva răcelilor, virozelor sau infecţiilor pot fi găsite cu uşurinţă în propria cămară?


Majoritatea alimentelor pe care le includem în dieta zilnică îndeplinesc un dublu rol: nu sunt doar un deliciu pentru papilele gustative, ci adevărate tratamente care pot oferi remedii pentru afecţiuni importante. 

Usturoiul - Antioxidanţii pe care îi conţine te protejează împotriva acţiunii bacteriilor şi radicalilor liberi din sânge, asigurând protecţia sistemului imunitar. Proprietăţile acestuia se datorează în special alicinei, o substanţă antimicrobiană care distruge virusurile şi infecţiile puternice. E recomandat în infecţii precum bronşita, amigdalita, abcesele buco-faringiene, dar şi în cazul paraziţilor intestinali, astmului, hipertensiunii şi infecţiilor pielii.

Ghimbirul este un remediu cu tradiţie în medicină alternativă, datorită nutrienţilor cu proprietăţi antiinflamatoare şi antibacteriene: shogaol, zingeron şi gingerol. Fie sub formă de ceai sau consumat natural, el calmează inflamaţiile la nivelul gâtului, ameliorează simptomele sinuzitei, febrei şi infecţiilor gâtului. Ajută şi în cazul problemelor respiratorii, stimulând eliminarea mucozităţilor şi fluidizarea congestiilor respiratorii. 

Probioticele, aceste microorganisme vii denumite şi „bacterii benefice” se regăsesc în proporţie de 70-80% în propriul organism, la nivelul intestinului. Avantajul important al lor e că nu afectează flora intestinală. Acţiunea antivirală şi  antimicrobiană e asigurată de prezenţa a doi microbi: bifido acidophilus şi lactobacillus acidophilus. Acestea se regăsesc în alimente obţinute în urma fermentării: iaurtul, caşul, castraveţii muraţi, kefirul. 

Uleiul de oregano este cel mai puternic antibiotic natural ce aduce organismului numeroase proprietăţi curative: antibacterian, antispasmodic, anestezic, antivenin, antiparazitic, antimicrobial, antifungic. 

 
 
Loading...