Durerea vaginală reprezintă durerea sau disconfortul apărute la nivelul vaginului, uneori extinzându-se în toată zona genitală. Unele femei resimt durerea ca pe o zgârietură sau arsură, mâncărime sau ca o senzaţie de înţepătură. Simptomele pot varia ca intensitate de la uşoare la severe şi se pot ameliora sau agrava cu mişcarea sau activitatea sexuală.


Aceste dureri pot apărea ca urmare a deteriorării sau rănirii vaginului. Alteori, durerea vaginală este o durere secundară care porneşte de la o traumă, infecţie sau boală cu altă localizare decât regiunea vulvară. Iată, așadar, cele mai frecvente cauze ale durerilor vaginale!

Herpes

Infecția cu herpes genital poate fi ușor recunoscută: senzații de mâncărime, senzație de arsură și înroșirea zonei genitale. Apar apoi vezicule mici, care se sparg, şi în urma lor rămân leziuni deschise, extrem de dureroase. Simptomele pot fi însoţite de scurgeri vaginale mai dense şi de culoare închisă, şi de usturimi la urinare.

Deși nu există un tratament pentru vindecarea completă, boala poate fi ținută sub control cu ajutorul medicației.

Infecții vaginale

Infecțiile vaginale prezintă simptome precum roșeață, uscăciune, arsură și mâncărime în zona vaginului, precum și un disconfort resimțit în timpul actului sexual.

Descoperă pe clicksanatate.ro ce alte afecțiuni pot cauza dureri vaginale

Loading...