Apar în urma răsucirilor bruște a gleznei, în timpul unor exerciții sau la efort repetat și pot cauza dureri insuportabile. În unele cazuri afectează mobilitatea. Indiferent din ce motiv au fost declanșate, uite ce măsuri de atac ai la dispoziție!


Întinderile musculare sunt leziuni minore ale mușchilor, survenite la nivelul gambei, coapsei, umărului și al zonei inghinale. Entorsele sunt cumva similare cu întinderile, cu diferența că sunt însoțite de mai mult disconfort, iar tratamentul durează un timp mai îndelungat decât la întinderi. De regulă, la entorse sunt afectate ligamente, tendoane, mușchii și cam tot ce e în preajma unei articulații.

De ce apar

Stresul fizic care solicită în exces mușchii este principala cauză de apariție atât a întinderilor, cât și a entorselor. De asemenea pot fi declanșate de ridicarea unui obiect greu, de depunerea unui efort solicitant pe o perioadă mai lungă și fără pauză. Asta dacă ne referim la întinderi. În ceea ce privește entorsele, acestea pot surveni în urma unei forte subite aplicate asupra unui mușchi, ligament sau tendon.

Simptome frecvente

Entorsele sunt asociate cu dureri ușoare, moderate sau severe în zona cu pricina, durere și inflamare a încheieturii, până la învinețire. Poate apărea incapacitatea de a mișca articulația afectată sau pot apărea dureri mari la orice mișcare a ei.

Află ce e de făcut în caz de întinderi și entorse pe clickpentrufemei.ro. 

 

Metode prin care grăbești vindecarea rănilor
Ce alimente să eviți când iei pastile

 

 
 
Loading...