Nu mai ştii cu ce produse cosmetice să acoperi cearcănele tot mai închise la culoare? Îţi venim într-ajutor cu remedii care redau culoarea naturală a pielii din jurul ochilor. Află mai jos cum poţi „şterge" cearcănele cu minimum de efort.


Cearcănele sunt o problemă estetică des întâlnită, nu doar în rândul femeilor. Oricine are program încărcat la serviciu sau acasă şi nu se odihneşte suficient, cel puţin 7-8 ore pe noapte, poate suferi din cauza cearcănelor.

Nu sunt o problemă de sănătate gravă, dar pot afecta încrederea în sine şi te poate face să arăţi mai în vârstă decât eşti în realitate.

Există pe piaţă numeroase creme care promit întinerire rapidă şi multe dintre acestea au proprietăţi de iluminare a tenului. Efectele nu sunt de lungă durată, însă. Şi dacă nu-ţi schimbi stilul de viaţă, cearcănele te vor însoţi multă vreme oriunde te vei duce.

Iată cum poţi combate această problemă cu remedii naturale:

1. Rade un cartof crud şi îmbibă o dischetă din bumbac cu sucul obţinut de la cartof. Aplică discheta pe ochii închişi, astfel încât să acoperi şi pleoapele, şi lasă să acţioneze timp de 10 minute. Spală-te apoi pe faţă cu apă rece.

2. Amestecă o linguriţă de tomate cu zeamă de lămâie şi aplică 5-6 picături din acest suc pe o dischetă din bumbac. Tamponează de două ori pe zi pielea din jurul ochilor şi vei vedea că în câteva zile cearcănele de vor „decolora".

Află mai multe sfaturi pe clicksanatate.roLoading...