Iată de ce sunt necesare vaccinurile!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Un organism slăbit se poate îmbolnăvi cu uşurinţă, iar în lipsa anticorpilor, pot apărea complicaţii. Nu doar copiii au nevoie de imunizare, ci şi adulţii, chiar dacă aceştia au o rezistenţă mai mare în faţă bolilor. Revista „Click! pentru femei" îţi spune la ce sunt bune acestea.

Pentru bolile copilăriei

Vaccinarea contra oreionului, rubeolei şi a rujeolei are loc în copilărie, dar li se recomandă şi adulţilor, dacă persoana respectivă n-a dezvoltat una dintre aceste afecţiuni până la momentul respectiv şi nici nu a făcut vaccin. Acest tip de imunizare este indicat inclusiv femeilor care vor să rămână însărcinate.

Contra hepatitei B

Vaccinul antihepatita B li se face automat nou născuţilor, în maternitate. Vaccinarea ar trebui să se repete doar la recomandarea medicului şi în cazul celor care sunt expuşi unui risc mai mare de infectare. În general, sub 20% din infecţiile acute cu virus B duc la apariţia afecţiunilor cronice , ceea ce înseamnă că o persoană cu un sistem imunitar echilibrat elimină virusul fără niciun vaccin.

Mai citeşte în revista “Click! pentru femei” de vineri: Vitaminele, aliatele de preţ ale frumuseţii. Ce sfânt te  protejează la locul de muncă

simeon stalpnicul png

Împotriva infecţiilor la plămâni

Vaccinul antipneumococic previne apariţia infecţiilor respiratorii şi este recomandat mai ales persoanelor care suferă deja de afecţiuni cardiace sau boli autoimune, cât şi fumătorilor şi persoanelor de peste 65 de ani. Virusul pneumococ poate declanşa afecţiuni grave ale căilor respiratorii inferioare şi superioare de tipul sinuzitelor, pneumoniilor, septicemiilor.

Ca să previi gripa

Momentul ideal pentru vaccinarea contra gripei este toamna, mai exact până la sfârşitul lunii octombrie, pentru a permite organismului să producă anticorpii necesari combaterii virusului gripal. În mod normal, un vaccin antigripal are o eficienţă de 65-83%. Vaccinurile antigripale sunt contraindicate în timpul unor boli febrile acute sau în caz de alergie la substanţele componente (în special la ou).

Ce reacţii adverse pot apărea

În general, pot apărea durerea locală, inflamarea sau înroşirea zonei în care s-a făcut vaccinul, febra moderată şi diareea uşoară. Aceste simptome dispar, de obicei, în 48-72 de ore. În cazuri speciale, se instalează abcese locale (formarea unei pungi de puroi), şoc anafilactic, tulburări neurologice şi encefalopatie (boală care afectează encefalul), de aceea este important să discuţi cu medicul tău de familie despre toate riscurile, mai ales dacă suferi deja de anumite afecţiuni cronice.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net