Ai hotărât să faci schimbări drastice pentru a-ţi menţine silueta? Specialistul Click, dr. Ovidiu Chiş te sfătuieşte să înlocuieşti zahărul cu îndulcitori naturali. Astfel vei scăpa de kilogramele în plus, dar vei aduce şi un aport pozitiv sănătăţii.


Doza zilnică recomandată de zahăr este de 50 de grame pe zi, dar cu toate tentaţiile culinare din magazine (băuturi răcoritoare, energizante, biscuiţi, batoane de cereale sau chiar banalul ketchup) sigur consumi dublu acestei cantităţi. De aceea, dacă nu poţi renunţa brusc la zahăr iată ce alternative de a te îndulci ai:  

Lemnul Dulce

Se găseşte sub formă de pachete de plante medicinale ce conţin rădăcina plantei. Are un gust dulce, de zeci de ori mai intens decât zahărul. Se foloseşte în amestec cu alte ceaiuri pentru efectele medicinale de fluidifiere a secreţiilor bronşice, expectorant, antiinflamator gastric, diuretic, laxativ, estrogenic.

Ceaiurile astfel preparate au un efect deosebit în tratamentul durerilor articulare, artrite, dismenoreei, ulcerului gastric, traheită, faringită, bronşită, constipaţie, calculi renali şi biliari şi în hipertensiune arterială.

Se mai poate folosi în preparatele raw-vegan în combinaţie cu diverse soiuri de seminţe şi nuci, măcinate împreună cu fructe uscate pentru a prepara delicioase deserturi energizante.

Ştevia

Este extractul din frunzele plantei Ştevia Rebaudiana  şi poate fi folosit pentru îndulcirea băuturilor sau a deserturilor. Este o soluţie complet naturală şi lipsită de efectele adverse ale îndulcitorilor artificiali cum sunt zaharina, aspartamul şi sucramatul.

Ştevia are efecte de reglare a tensiunii arteriale, deoarece este vasodilatator. Ştevia are indicele glicemic 0, fiind indicat celor care vor să slăbească şi persoanelor cu diabet zaharat. În plus are efecte de scădere a glicemiei.

Nu are efecte secundare nedorite şi poate fi utilizată pe termen lung.

Loading...