Unghiile bine formate şi strălucitoare sunt expresia unei stări psihologice şi fizice armonioase. O alimentaţie completă şi echilibrată este esenţială pentru sănătatea unghiilor, însă nu strică şi anumite tratamente pentru o strălucire a lor. Unul dintre cele mai bune remedii pentru îngrijirea unghiilor este chiar uleiul de măsline.


Pentru unghii sănătoase şi veşnic strălucitoare, nu ezita să le masezi cât poţi de des, după baie, cu acest ulei. Masajul le fortifică şi le stimulează creşterea, le face mai suple şi mult mai rezistente.

Pentru unghiile exfoliate, se poate prepara un amestec din ulei de măsline încălzit puţin şi amestecat cu zeamă de lămâie. Se ţin mâinile în acest amestec timp de 10 minute sau până se răceşte. Se face un tratament de 10 zile consecutiv. 

De asemenea, dintr-un amestec din 5 linguri de ulei de măsline şi 5 picături de ulei de lavandă, veţi obţine un ulei care va fortifica unghiile casante. Acest preparat ajută la întărirea unghiilor fragile, făcându-le mai rezistente. 

Pentru hidratare şi o mai bună rezistenţă, mixaţi într-un bol o lingură de miere cu două gălbenuşuri şi 3 linguri de lapte călduţ. După ce acest amestec a fost omogenizat, se lasă unghiile la înmuiat timp de 10-20 de minute, după care se clătesc cu apă călduţă. 

Pentru a vă ajuta unghiile să crească mai repede şi mai sănătoase, puteţi folosi acest tratament: se pun la fiert 10 linguri de apă cu o lingură de ulei sau de glicerină şi o jumătate de linguriţă de piper roşu. După răcire, se aplică şi se lasă la acţionat 15-20 de minute, după care se clăteşte cu apă călduţă. Se recomandă o dată pe lună.

 
 
Loading...