Îţi amorţesc mâinile frecvent? Dacă la început nu ai dat importanţă acestui simptom, când el se amplifică, poate ascunde afecţiuni grave. Iată care sunt cauzele posibile şi ce este indicat să faci dacă te confrunţi cu furnicături la nivelul degetelor.


Nu-ţi sunt străine durerile de la nivelul încheieturilor mâinilor ce sunt însoţite adesea de neplăcuta senzaţie de amorţeală, rigiditate sau chiar slăbiciune? Nu trebuie să ignori astfel de simptome! Pot fi semnalul unei afecţiuni serioase cu care se confruntă organismul tău.

Cauzele amorţelilor

Atunci când stai într-o singură poziţie mai mult timp, este normal să simţi amorţeală, rigiditate sau slăbiciune. Însă, dacă nu poziţia corpului este responsabilă de aceste simptome, atunci este posibil să suferi de una din următoarele afecţiuni: diabet, deficienţă de vitamine (mai ales vitamina B12) sau poate chiar un accident vascular cerebral. 

Punctele reflexogene

Atât palmele, cât şi tălpile pot evidenţia atunci când este o problemă în organismul tău, deoarece prezinţă terminaţiile nervoase ale organelor. Dacă simţi amorţeli frecvente în vârful degetelor de la mână, mergi la cardiolog, deoarece acesta este un semn al unei boli cardiovasculare.

ipsa vitaminelor B şi E se resimte în interiorul palmelor. Aşadar, trebuie să acorzi o atenţie sporită alimentaţiei şi va trebui să-ţi masezi palmele, prin mişcări circulare. Un aspect extreme de important o reprezintă orele de odihnă. Acestea trebuie respectate tot timpul, altfel organismul suprasolicitat este posibil să amorţească şi să nu mai poată susţine activităţi. 

Hidratarea

Alimentaţia, mişcarea şi hidratarea sunt esenţiale pentru sănătate. Dacă lipseşte una singură, te poţi confrunta cu picioarele umflate, senzaţia de furnicătură în palme şi picioare mai ales noaptea, când circulaţia sangvină este afectată şi îngreunată. 
Dacă aceste simptome devin o rutină zilnică, cere ajutorul de specialitate. Trebuie să ajungi urgent la un cardiolog, dacă aceste amorţeli vin însoţite şi de durere la nivelul umărului ce se lasă pe braţ. Acesta este semnalul infarctului de miocard. 
Dacă la aceste amorţeli observi că te confrunţi şi cu dificultăţi de respiraţie sau simţi o durere puternică în piept atunci mai mult ca sigur există anumite probleme la nivelul aparatului cardiovascular.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: