Ketchup-ul scade riscul bolilor cardiovasculare

Ultima actualizare:

    În magazine găsiţi diferite mărci de ketchup, pentru toate buzunarele. (Foto: Lucian Muntean)
În magazine găsiţi diferite mărci de ketchup, pentru toate buzunarele. (Foto: Lucian Muntean)

Licopenul, un antioxidant foarte puternic care se găseşte în ketchup, reduce foarte mult riscul de ateroscleroză. Aceasta este concluzia unui studiu efectuat de Departamentul de Agricultură al Statelor Unite.

Tipurile de ketchup obişnuite conţin o cantitate mică de licopen în comparaţie cu cele organice care au cu 60% mai mult licopen. În plus, ketchup ecologic furnizează organismului o cantitate foarte mare de vitamine A, C şi E.

De aceea, pentru hrana cotidiană, spun specialiştii, este indicat acel tip de ketchup care este foarte închis la culoare. Acesta trebuie amestecat cu usturoi sau cu o maioneză cu indice de grăsime foarte scăzut şi cu ierburi aromatice, când vreţi să folosiţiţi ketchup-ul ca dressing pentru anumite gustări.

Un ketchup de calitate trebuie să conţină suc de roşii fiert, oţet, ghimbir, scorţişoară, oţet şi zahăr (opţional). Specialiştii recomandă un consum zilnic de trei-patru linguri de ketchup de calitate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net