La ce ajută aromaterapia cu uleiuri esenţiale

Ultima actualizare:

Terapia cu uleiuri esenţiale nu ajută doar la relaxare, ci are şi puteri vindecătoare. Aromaterapia se realizează în cabinetul unui terapeut, dar uleiurile esenţiale pot fi administrate şi acasă. Tratamentele se fac fie intern, fie inhalaţii sau masaj. Important e să urmezi corect instrucţiunile, pentru a nu-ţi pune în pericol sănătatea.

  • Uleiul esenţial de muşeţel. Cunoscut mai ales pentru caracteristicile sale calmante, muşeţelul are şi alte roluri: antiseptic, antidepresiv şi ameliorează simptomele acneei. Soiul german este adaptat mai bine în situaţiile în care organismul trebuie să lupte, în mod special în cazul inflamaţiilor tractului digestiv şi urinar. 
  • Uleiul esenţial de eucalipt. Acest tip de ulei este foarte eficient pentru tratarea problemelor respiratorii. În plus, este folosit ca antiseptic, antispastic, descongestionant, diuretic şi stimulent. De asemenea, are proprietăţi de răcire utile pentru calmarea durerilor musculare, dar şi a altor tipuri de dureri, ajută la combaterea migrenei şi a febrei. 
  • Uleiul esenţial de iasomie. Iasomia este cunoscută pentru efectele sale în ameliorarea depresiei, a simptomelor care însoţesc naşterea, dar este indicată şi pentru creşterea libidoului. Poate fi folosită cu succes în cazul problemelor respiratorii, de dependenţă şi pentru reducerea tensiunii şi a stresului. 
  • Uleiul esenţial de lavandă. Cu un miros foarte plăcut şi eficient în ameliorarea stresului, lavanda poate fi utilă în lupta contra răcelilor, gripei şi migrenelor. În plus, are şi următoarele proprietăţi terapeutice: antiseptic, antidepresiv, antiinflamator, descongestionant, deodorant, diuretic şi sedativ. 
  • Uleiul esenţial de lămâie. Acesta are multiple întrebuinţări, fiind folosit ca adjuvant în tratarea a diverse probleme de sănătate, de la cele digestive la cele circulatorii. Este un rapel pentru stimularea naturală a imunităţii şi poate ajuta chiar şi la reducerea efectelor celulitei. Uleiul esenţial de lămâie diminuează intensitatea durerilor de cap, scade febra şi este un stimulent rapid pentru îmbunătăţirea stării de spirit. 
  • Uleiul esenţial de mentă. În aromaterapie, acesta are variate proprietăţi terapeutice: îmbunătăţeşte starea generală de spirit, stimulează atenţia, combate iritaţia şi roşeaţa, ameliorează simptomele de congestie şi ajută la digestie. 
  • Uleiul esenţial de rozmarin. Cunoscut ca un stimulent mental şi având proprietăţi antidepresive, uleiul de rozmarin îmbunătăţeşte în mod semnificativ memoria, stimulează capacitatea de atenţie şi performanţa globală a creierului. Acţionează ca un analgezic, calmant al crampelor musculare, durerilor de cap şi migrenelor. Ca antiseptic, ajută în lupta cu infecţiile digestive şi hepatice. Este foarte util în tratarea problemelor pielii. 
  • Uleiul esenţial de arbore de ceai. Unul dintre cele mai populare şi eficiente uleiuri, acesta are multiple proprietăţi: este stimulent imunitar, dar luptă şi cu multe tipuri de infecţii. Acţionează prin vindecarea bolilor de piele, arsuri şi tăieturi, dar poate fi folosit inclusiv ca insecticid. În plus, ajută la calmarea şi tratarea răcelilor sau a altor afecţiuni respiratorii, a durerilor musculare şi gripei, conform www.sfatulmedicului.ro. 
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net